Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. május 23.

Felhőszakadás után megsüllyedt kukásautó műszaki mentése Nagysimonyinál

Daru segítségével sikerült visszaemelni az útra egy megsüllyedt MAN kukásautót Nagysimonyi határában. Addig egy kamionmentő és egy munkagép tartotta, hogy ne dőljön bele az árokba.

Felhőszakadás után süllyedt meg a padka Nagysimonyi határában egy kukásautó alatt.
 
 
A jármű megdőlt az árok felé és lassan egyre mélyebbre csúszott, félő volt, hogy felborul.
 
DSC_9943
 
A kamionmentő kiérkezéséig újabb eső esett és a monstrum már nehezen tudta megközelíteni a kukásautót. Az utolsó métereket úgy tette meg, hogy egy fa segítségével odacsörlőzték a megdőlő járműhöz. Érkezett egy Massey Ferguson munkagép is. (Ugyanezt láthattuk a halálos vonatbaleset után, ami a nehezen megközelíthető terepről kivitte a személyautó roncsát)
 
DSC_9968
 
Az útra visszavontatás többszöri próbálkozásra sem járt eredménnyel. A munkát az időnként megeredő esőn kívül leginkább a helyhiány nehezítette. Fák és egy gázlétesítmény miatt gyakorlatilag egy szűk út állt rendelkezésre, ami jelentősen korlátozta a műszaki mentésben részt vevők lehetőségeit.
 
DSC_9935
 
A hátráltató tényezők között, csupán érdekességként  említjük meg az út szélén álló tövises lepényfát, a maga 10 centiméter körüli töviseivel, ami fejmagasságban is okozott néhány keserű feljajdulást.
 
DSC_9956
 
Érdekesség, hogy a fa évezredekkel ezelőtt valószínűleg a lajhárok és medvék ellen fejlesztette ki a törzsén és ágain a "fegyverét", most azonban Nagysimonyi polgármesterének cipőjét szúrta át, amikor rálépett egy letört ágra.
 
DSC_9970
 
Miközben a múszaki mentés zajlott az önkormányzattól forró kávé érkezett termoszban, egy traktoron a helyszínen lévőknek.
 
DSC_9963
 
Többszöri sikertelen próbálkozás után végül daru indult a helyszínre, mivel nem akarták megkockáztatni, hogy a kukásautó bedőljön a mély árokba. A biztonságosan letalpalt daru és a kamionmentő segítségével már simán az útra került a kukásautó, ami a saját kerekein hagyta el a helyszínt, valószínűleg károsodás nélkül megúszta a megsüllyedést.
 
DSC_9929
 

Megsüllyedt kukásautó műszaki mentése Nagysimonyi határában
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.