2018. február 19.

Személyvonat elé hajtott egy Opel Nagysimonyinál – meghalt a sofőr

Egy hegyi útról érkező, utánfutós Opel terepjáró vezetője hajtott a sínekre a piros jelzés ellenére Nagysimonyi határában. A Celldömölkre tartó vonat a gépjármű oldalának ütközött, a sofőr azonnal életét vesztette.

Frissítés:

Videón mutatjuk meg a totálkárosra törött Opel műszaki mentését. A roncsot kb. 250 méternyire tolta el a vonat maga előtt és az autómentő nem tudta megközelíteni a helyszínt. Felvételünkön nyomon követhető, hogyan „szabadult ki” a roncs az ütközők fogságából, hogyan került le a sínről és hogyan jutott el az útig.

Beszéltünk egy nagysimonyi férfivel, aki fél órával a baleset előtt még beszél a később balesetet szenvedett sofőrrel. A férfi elmondta, hogy a kettős állampolgár ismerőse éppen az úttestet takarította, mivel leszóródott egy kis trágya az utánfutójáról. Az illető még meg is dicsérte a sofőrt, hogy kevesen takarítanák le maguk után az utat. Azt is megtudtuk, hogy a Svájcból hazatelepült sofőr 76 éves kora ellenére folyamatosan dolgozott, gondozta a földterületét és csinosítgatta a házát. Akkor is a földjéről tért vissza, amikor a baleset megtörtént. A legnagyobb valószínűleg annak van, hogy pillanatnyi figyelmetlenség miatt hajtott rá a sínekre.

20180219_115341_resize

Korábban írtuk:

A baleset áldozata egy helyi lakos, kettős magyar állampolgár, aki jól ismerte ezt az átkelőt. Információink szerint a földterületéről tartott hazafelé és elképzelhető, hogy a nap elvakította az átkelő közelében. A mozdony ütközői a jármű jobb oldalának, a két ablakon csapódtak be, a sofőr azonnal életét vesztette az ütközésnél. Más hírekkel ellentétben az Opel terepjáróban nem ült utas a sofőrön kívül.

1

Tart a helyszínelés, a vonatforgalom áll az érintett szakaszon. A vonaton tartózkodók közül senki nem sérült meg a balesetben.

 

A katasztrofavédelem közleménye:

Személyvonat ütközött gépkocsival Nagysimonyinál, a Hársfa utcai vasúti átjáróban. Az előzetes információink alapján az autóba szorult utas elhunyt, őt a sárvári hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezéssel szabadították ki. A vonaton tartózkodó tizennégy utas nem sérült meg.

4

Tapasztalatunk alapján a vasúti pálya tökéletesen belátható az autóútról. A fényjelző berendezés működött a baleset időpontjában. Az elhunyt férfi 76 éves volt és jól ismerte ezt az útszakaszt.

20180219_114018_resize

Személyvonat elé hajtott egy Opel Nagysimonyinál – meghalt a sofőr
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.