Szerző: 112Press 2019. április 12.

Videó: Tandem pótkocsis autószállító műszaki mentése a Zanati felüljáróról

Egy lengyel rendszámú autószállító tréler vált mozgásképtelenné Szombathely határában, a 87-es főúton, a Zanati felüljárón. A 2x2 sávos úton rendőrök igyekeztek úgy terelni a forgalmat, hogy ne alakuljanak ki kilométeres dugók és egymásnak se hajtsanak a járművek.

Eltört kerékcsavarok miatt vált mozgásképtelenné egy lengyel rendszámú kamion.
 
DSC_6153
 
A szerelvény személyautókat szállított, amikkel a műszaki mentéshez le kellett járni a trélerről. A járművek a Szombathely felé tartó külső sávot foglalták el a 87-es főúton. Ekkor 2+1 sávon haladhatott a forgalom.
 
 
A lengyel sofőr, miután lejárt a Hyundai autókkal elkövetett egy bakit a tandem pótkocsival, így  a második szintet emelő orsók kiugrottak a helyükről. Ez tovább bonyolította a műszaki mentést.
 
DSC_6172
 
A rendőrök csak rövid időkre állították meg a Szombathely felé tartókat,  illetve kb. 10 percen keresztül 2x1 sávon engedték a forgalmat, a Magyar Közúttal rohamtempóban kirakott terelőkúpokkal kijelölve a sávokat. A járművezetők ezúttal fegyelmezetten követték az utasításokat, egyetlen kirívó esetet sem láttunk.
 
DSC_6215

Videónkban összefoglaló látható a műszaki mentésről. A videó végén látszik, hogy a kamionmentő eltolat a körforgalomig a sérült járművel, ami a körforgalom felől úgy látszott, mint ha egy kamion vontatná a kamionmentőt.

DSC_6184

Autószállító tréler műszaki mentése Szombathely határában, a Zanati felüljárónHozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.