Szerző: 112Press 2019. január 31.

150 méteren belül borult árokba autószállító trélerrel apa és fia a 86-oson

A lengyel sofőr 2016. nyarán, fia 2019-ben tért le az útról, 150 méter eltéréssel. Az idei műszaki mentést a levegőből is megmutatjuk.

 
Nagyon kicsi az esély arra, ami Szombathely határában megtörtént. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, 2016. júniusában egy lengyel rendszámú, Szombathely felé tartó autószállító tréler borult árokba a 86-os főúton. A kamion vezetője műszaki hibára hivatkozott, a balesetben senki sem sérült meg.
 
 
2019. januárjában egy Körmend felé tartó lengyel rendszámú autószállító borult az árokba, a korábbi balesettől kb. 150 méterre.
 
DSC_9127
 
A balesetben itt sem sérült meg senki, a sofőr egy előtte forgalmi okból lassító, fát szállító teherjármű miatt kormányozta félre a szerelvényt, hogy elkerülje a ráfutást.
 
DSC_9138
 
A két balesetet családi szál köti össze. Információnk szerint 2016-ban az apa, 2019-ben a fia szenvedett balesetet a 86-os főút ellentétes oldalán, egymáshoz nagyon közel. Figyelembe véve, hogy ezek a járművek fordulónként több ezer kilométert tesznek meg, minimális az esély arra, hogy ugyanazon a szakaszon szenvedjenek ugyanolyan balesetet.
 
 
A műszaki mentés  cikkünk első videójában a levegőből is megtekinthető, illetve már a földről rögzítve  nyomon követhető, hogyan kerül vissza az úttestre egy ekkora monstrum.

DSC_9208

A műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott. A Szombathely felől érkezőket a rendőrség Ják irányába terelte, a Körmend felől érkezők közül viszont csak a személyautók mehettek Ják felé Balogunyomnál, a kamionokat tovább engedték a rendőrök, majd a baleset helyszínének közelében megállították őket és várakozniuk kellett a műszaki mentés befejezéséig.
 
DSC_9185
 
Erre azért volt szükség, hogy a szűk, kanyargós terelőúton ne "akadjanak" össze a kamionok, vagy ne szakadjon le a padka egy félrehúzódó jármű alatt.
 

A forgalom az úttest letakarítása után indulhatott meg újra a 86-os főúton.

Autószállító tréler borult árokba Szombathely határában - 2019.01.29.Szombathely határában borult árokba az autószállító tréler
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.