Szerző: Vas Megyei Főügyészség; 112Press 2017. december 13.

Ittas járműelkötők ellen emelnek vádat

Egy ittas, begyógyszerezett férfi egy olyan tehergépkocsival közlekedett Szombathelyen, amit a lakótársára bíztak. A „kaland" végén balesetet is okozott. Egy másik esetben Sorkifaludon kötött el egy ittas férfi egy személyautót a temető elől.

Többszörös visszaeső vitt el engedély nélkül egy tehearjárművet Szombathelyen

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas, továbbá bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki gyógyszert fogyasztott és ivott is, majd engedély nélkül vezette a lakótársára bízott tehergépkocsit 2017. júniusában Szombathelyen.

Súlyos baleset Jákon
Ittasan okozott balesetet a testvére kocsiját elkötő férfi 2017. szeptemberében

A vádirat szerint a vádlott a sértett tudta nélkül vette magához a tehergépkocsi indítókulcsát a közösen használt szobából. A férfi az autót közepes fokban ittasan vezette, de véréből az alkohol mellett a gyógyszer hatóanyagát is kimutatták. A vádlott a Rumi útról akart a Szőlős út irányába kanyarodni, azonban a jármű lesodródott az úttestről és a benzinkút beton virágládáinak ütközött.

ellopott_kenyerszallito

Egy 2015-ben ellopott kenyérszállító...

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben elzárás és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Temető mellől lopott el egy autót Sorkifaludon - ittasan, jogosítvány nélkül

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen is, aki egy nyitva hagyott gépkocsival közlekedett ittasan 2017. júniusában.

Lada Niva

Lopott autóval, ittasan, jogosítvány nélkül karambolozott egy 20 éves férfi 2017. februárjában, Körmenden

A vádirat szerint a sértett a sorkifaludi temető mellett állította le a gépkocsiját és az indítókulcsot a nyitott autóban hagyta. A vádlott beült az autóba, majd azzal közepes fokban ittasan közlekedett Gyanógeregyén át Püspökmolnári irányába. A férfi vezetői engedélyének egészségügyi érvényessége több mint két éve lejárt.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

A cikkünkben szereplő képek illusztrációk, más Vas megyei autólopásokkal kapcsolatos ügyekben készültek.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.