Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2018. augusztus 24.

Két kocsit is elkötött egy fiatal Szentgotthárdon - lebukott a teherautóra rendszámot biggyesztő férfi

Könnyelmű autótulajdonosok járművével próbált furikázni egy fiatalember Szentgotthárdon. Az egyiket azonnal összetörte, a másikkal a rendőrök állították meg. Egy másik férfi rendszám nélküli teherautót vásárolt Bécsben, de tett is rá gyorsan egyet, hogy hazahozhassa. Lebukott.

A Körmendi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki két járművet használt jogtalanul egy órán belül Szentgotthárdon, 2017. novemberében.

A vádirat szerint a fiatal férfi először bement egy ház udvarába a nyitott kapun keresztül, majd beült az ott parkoló, be nem zárt autóba és azt a benne hagyott indítókulccsal elindította. A vádlott -elmondása alapján- csak egy kört akart menni az autóval az úton, azonban tolatás közben nekiment a kerítésnek, kidöntött két betonoszlopot, majd a gépkocsi fennakadt a vaskapu szárnyán. A vádlott – fél millió forintot meghaladó kárt maga után hagyva - távozott a helyszínről.

Ezt követően egy órán belül a vádlott ismét beült egy kocsibejárón parkoló, nyitva felejtett autóba, amit szintén a benne hagyott kulccsal indított el, majd elhajtott a városba. A rendőrjárőrök negyed órán belül megállították a vádlottat és a gépkocsit visszaadták a sértettnek.

A Körmendi Járási Ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Nem volt rajta rendszám, tett rá

A Sárvári Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki más járműre kiadott rendszámmal közlekedett egy Ausztriában vásárolt gépkocsival Celldömölkön 2018. júniusában. A vádirat szerint a vádlott megvásárolt egy forgalomból kivont, ezért osztrák rendszámmal nem rendelkező tehergépkocsit Bécs mellett. A vádlott abból a célból, hogy a tehergépkocsival hazáig tudjon közlekedni, felszerelt a járműre egy évekkel korábban ismeretlen módon hozzákerült ideiglenes rendszámot. A rendőrjárőrök Celldömölkön vonták közúti ellenőrzés alá a vádlottat és ekkor derült fény a gépkocsi rendszámának meghamisítására.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Címlapképünk illusztráció


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.