Barion Pixel
Szerző: ORFK / KR NNI 2019. március 01.

Frissítve: Drogdílert kaptak el a rendőrök - luxusautót, készpénzt és kábítószert is lefoglaltak

A férfi lakásában 43 millió forint értékű kábítószert találtak a rendőrök és vásárolókat is tetten értek.

Frissítés 

A Pest Megyei Főügyészség közleménye

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett egy dunakeszi férfi letartóztatásának elrendelésére, aki Pest megye különböző településein, Dunakeszin, Fóton és a fővárosban kokaint árult.

A bűnügy gyanúsítottja, egy dunakeszi férfi 2019. februárjában mintegy 2 kg kokaint szerzett, azt a házában mérte, porciózta.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói 2019. február 27-én a férfit akkor vonták intézkedés alá, amikor a kiadagolt kábítószert a vásárlóinak, a bűnügy tovább három gyanúsítottjának szállította. A nyomozók a férfi dunakeszi házában kutatást tartottak, ennek során megtalálták a mintegy 2 kilogramm kokaint, ezen kívül a kábítószer adagolásához szükséges eszközöket és jelentős összegű készpénzt is találtak.

A jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsított férfi esetében fennáll annak a veszélye, hogy a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlya miatt megszökne. A bűncselekmény konspiratív jellege okán tartani kell attól, hogy szabadon védekezve veszélyeztetné a nyomozás sikerét, eredményét. A folyamatos, hosszabb időre berendezkedett elkövetési mód miatt a bűnismétlés lehetőségével is számolni kell. Mindezen körülmények kizárólag a gyanúsított letartóztatásával akadályozhatók meg.

A Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére.

Korábban írtuk:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat M. Ferenc 53 éves dunakeszi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi Budapest és Pest megye területén árult kábítószert. A KR NNI munkatársai 2019. február 27-én összehangolt akciót szerveztek a férfi elfogására. A nyomozók az után fogták el M. Ferencet, hogy különböző helyszíneken három férfinak is értékesített drogot. Az akció keretében az eladót és három vásárlóját is intézkedés alá vonták, utóbbiaknál csekély mennyiségű kokaint találtak a rendőrök.

Fotó: ORFK

A kereskedő otthonában megtartott kutatás alkalmával bruttó 2168 gramm kábítószergyanús anyagot, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez szükséges eszközöket (mérleget, kést, kanalat, hígító-, és csomagoló anyagot) találtak. Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag kokain, amely – súlya alapján – meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 43 millió forint.

A rendőrök az 53 éves férfitól lefoglaltak még 5,2 millió forint készpénzt, valamint egy nagy értékű luxusautót is.

Fotó: ORFK

A KR NNI munkatársai a három fogyasztót kábítószer birtoklása bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, az eljárás során valamennyien szabadlábon védekeznek. M. Ferencet a nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Fotó: ORFK

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.