Barion Pixel
Szerző: ORFK/KR NNI 2019. január 10.

151 millió forint értékű marihuána fogás Röszkén

68 csomagban több mint 75 kg marihuánát próbált az országba csempészni egy szerb drogfutár Röszkénél egy kisteherautó rakterének átalakított padlójában. A kábítószer feketepiaci értéke megközelíti a 151 millió forintot.

Fotó: ORFK / KR NNI

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy szerb állampolgárral szemben.

Fotó: ORFK / KR NNI

A férfi kisteherautójával 2019. január 8-án a kora esti órákban jelentkezett belépésre Röszke Autópálya-határátkelőhelyen, ahol – útlevelének ellenőrzését követően – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai tételes vámvizsgálatot rendeltek el vele szemben.

Fotó: ORFK / KR NNI

A NAV pénzügyőreinek a jármű ellenőrzésekor feltűnt, hogy a raktér padlózata a gyári kialakításánál magasabb, a padló alatt pedig több - növényi törmeléket tartalmazó – csomagot találtak.

Fotó: ORFK / KR NNI

A KR NNI munkatársai által elvégzett szemle alkalmával a rejtekhelyről 68 csomagban összesen 75.636 gramm kábítószergyanús anyag került elő, amely a helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint marihuána.

Fotó: ORFK / KR NNI

A rendőrök lefoglalták a kábítószert, amely – súlya alapján – meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 151 millió forint.

Fotó: ORFK / KR NNI

A nyomozók a 37 éves szerb férfit előállították, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A KR NNI szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Fotó: ORFK / KR NNI


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.