Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. március 28.

Komoly fenyegetéssel raboltak szinte értéktelen dolgokat - börtönbe kerülhet a banda

"Szétroncsolja a pofikáját", ha segítséget próbál hívni, ezzel fenyegetett meg egy férfi egy Szombathely közeli községben egy nőt, majd háztartási gépeket és szerszámokat vitt el két másik társával. Egy másik férfi hamis iskolai igazolással próbált jogosítványt szerezni.

A Szombathelyi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az ellen a három férfi ellen, akik megfenyegették a sértett nőt és 34.500 forint értékű háztartási gépet és szerszámot vettek el tőle 2018. márciusában egy
Szombathely közeli községben.

A vádirat szerint az egyik vádlott kifigyelte, hogy a lakóház nyitott melléképületében használaton kívüli háztartási gépek vannak, amiket el lehetne vinni, ezért a helyszínre hívta a társait.

A sértett azonban észrevette a vádlottat, aki ekkor megfenyegette őt, hogy „szétroncsolja a pofikáját”, ha segítséget próbál kérni, de hogyha okosan viselkedik nem lesz bántódása.

Időközben megérkezett a vádlott egyik társa, aki megerősítette a sértett előtt, hogy a vádlott hajlamos másokat bántani, úgyhogy jobb lesz, ha okosan viselkedik. Ezt követően a két vádlott követelte a sértettől az utcai kapu kulcsát, amit azonban a sértett nem adott oda, mire az egyik vádlott leemelte a kaput a helyéről, amitől eldeformálódott a tólózár.

Ekkor megjelent a háznál a harmadik vádlott is, aki betolatott egy kisteherautóval az udvarra.

A vádlottak különböző háztartási gépeket és eszközöket valamint egy körfűrészt pakoltak fel a tehergépkocsira a melléképületből és az udvarról, majd távoztak a helyszínről.

A Szombathelyi Járási Ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottakkal szemben.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki hamis igazolást nyújtott be a vezetői engedély megszerzése érdekében a hatósághoz 2018. júliusában Szombathelyen.

Hamis igazolással akart jogosítványt szerezni

A vádirat szerint a vádlott egy látszólag egy szombathelyi általános iskola által kiállított igazolással akarta bizonyítani, hogy elvégezte az általános iskolát.

A vádlott azonban nem végezte el az általános iskola nyolc osztályát, ráadásul sohasem járt az igazoláson feltűntetett szombathelyi iskolába.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta a visszaeső vádlottal szemben.

Címlapképünk illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.