Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Frissítve: 2015. február 27.

Betörtek és loptak Vas megyében, vádemelés

Egy négy személyből álló társaság tartotta „megfigyelés” alatt Vép város családi házait és kereskedelmi egységeit az elmúlt négy évben.

A nyomozás adatai szerint a csapat 2011. november és 2014. szeptember közötti időszakban nyolc alkalommal hajtott végre betöréseket. A cselekményeket az esti és éjszakai órákban követték el. Átmásztak a kerítésen, majd esetenként a bejárati ajtót törték fel, néhány alkalommal az ablak befeszítése után jutottak a lakásba, garázsba vagy melléképületbe. A kutatás-forgatás után minden esetben vittek magukkal különböző vagyontárgyakat. Az eltulajdonított értékek gépek, szerszámok, műszaki cikkek, bútorok voltak, de vettek magukhoz készpénzt, élelmiszert és mobiltelefont is. A nyomozás adatai szerint a különböző minősítésű cselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. G. Ádám, 21 éves vépi lakos, M. Béla, 31 éves szombathelyi lakos, N. Árpád, 28 éves vépi lakos és Sz. Tamás, 41 éves vépi lakos.

 

A Szombathelyi Rendőrkapitányság a lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási Ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.