Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. április 18.

Okirat-hamisítás és trükkös tolvaj Vas megyében

Két bűntett az elmúlt 24 órából.

  • Egy szlovák állampolgárt igazoltattak a rendőrök Sárváron 2015. április 17-én. Az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a férfi hamis okmánnyal igazolja magát, ezért előállították. Továbbá találtak nála egy másik személy nevére kiállított személyigazolványt is. A rendőrök megállapították, hogy a külföldi ellen Ausztriában és Szlovákiában is körözést adtak ki. A 33 éves férfit, miután őrizetbe vették és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellene a Sárvári Rendőrkapitányság.
     
  • Trükkös módszerhez folyamodott az férfi, aki közel egymillió forintot vitt el az egyik szombathelyi lakásból 2015. április 17-én. Az ismeretlen azzal az ürüggyel jutott be az ingatlanba, hogy nyugdíj-kiegészítést hozott az ott lakónak. A tolvaj a nyugdíjas jóhiszeműségét kihasználva vitte véghez tervét. A károsult pedig csak az idegen távozását követően észlelte, hogy eltűnt a pénze. Az ügyben lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.  

Továbbra is érdemes megfogadni, hogy senkit ne engedjen be lakásába, akinek személyazonosságáról nem győződött meg hitelt érdemlően! Ha már megtörtént a bűncselekmény forduljon bizalommal a rendőrséghez!

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.