Barion Pixel
Szerző: Vas Vármegyei Főügyészség / Fotó, videó: 1212Press 2023. február 23.

Hagyták elsorvadni, meghalni a gyermeküket - vádat emeltek a csepregi szülők ellen

A szülők hónapokig nézték ötödik gyermekük szenvedését, leépülését. Tudták, hogy ha nem fordulnak orvoshoz, akkor meghal, de valószínűleg ez volt a céljuk. Négy másik gyermekük ürülékkel és rothadó ételmaradékkal szennyezett szobában élt. Különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés és négy rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat ellenük.

A Vas Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a házaspárral szemben, akik a vád szerint hónapokon keresztül éheztették, bántalmazták, elhanyagolták két és fél éves gyermeküket, betegsége alatt nem vitték orvoshoz, amely mulasztások miatt a kiskorú sértett 2022 februárjában elhunyt; valamint négy gyermekük testi, értelmi és érzelmi fejlődését súlyosan veszélyeztették.


A vádirat szerint a vádlottak a két és fél éves gyermek bántalmazásán kívül legalább négy hónapon keresztül elmulasztották a sértett megfelelő táplálását.

Ezen időszak alatt a kiskorú sértett szervezete, teste a korábbi állapothoz képest lesoványodott, izomzata elsorvadt, a cs1ontjai kiálltak, a bőre vékonnyá, szárazzá, fakóvá és hűvössé vált, a gyermek viselkedése, fejlődése a korábbi állapothoz képest romlott. A gyermek leépülését (sorvadását) a vádlottak egyaránt észlelték.

Gyermekhalál Csepregen - Fotó: 112Press

A kiskorú sértett testi leromlása, az ágyról való leesések miatt többször ruhátlanul a földön fekvése a megfázásához, majd gennyes tüdőgyulladás kialakulásához vezetett.

A vádlottak a kiskorú sértetten a laikus számára is észlelhető elváltozásokat, folyamatosan romló állapotát, sorvadását, visszafejlődését és a betegségének tüneteit érzékelték, ennek ellenére nem változtattak nemtörődöm magatartásukon.

A gyanú szerint kívánták gyermekük halálát a csepregi szülők

A vádlottak tisztában voltak azzal, hogy a folyamat orvosi beavatkozás nélkül a kiskorú sértett halálához vezet, ennek ellenére a gyermeket nem vitték orvoshoz.

A vádlotti mulasztások következtében a kiskorú sértett 2022 februárjában a lakóhelyén elhalálozott. A sértett halála megfelelő gondozás, ápolás és ellátás esetén elkerülhető lett volna.

A kiskorú sértett számára a vádlotti mulasztások miatti fizikális és mentális leépülés, sorvadás, a vádlottak általi bántalmazás a szokványost meghaladó szenvedést, fájdalmat, kínt, gyötrelmet okoztak.

sz3

A vádlottak gyermekeik közül négynek az alapvető higiéniai feltételeket nem biztosították, a gyermekek szobáját a szükséges rendszerességgel nem takarítottak, emiatt a padlózat, a fal és a gyermekek ágya szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel és széklettel volt szennyezett, ezért fertőzésveszély állt fenn.

sz7

A Vas Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakat különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, velük szemben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás, foglalkozástól eltiltás kiszabását és szülői felügyeleti joguk megszüntetését indítványozta.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.