Barion Pixel
Szerző: 112Press 2022. február 11.

Nem bántalmazásba halhatott bele a csepregi kisfiú - a város temetteti el a gyermeket

A 112Press információja szerint nem emberölés történt a csepregi Bartók utcában. A kisfiú betegség következtében halhatott meg.

A kezdetektől fogva óvatosan fogalmaztunk a csepregi gyermekhalállal kapcsolatban. Legújabb – eddig meg nem erősített - információink alátámasztják, miszerint nem emberölés áldozata lett a kisfiú.

Gyermekhalál Csepregen, helyszínelők a Bartók Béla utcán

Úgy tudjuk, hogy a 2,5 éves gyermek gyulladásos betegségben vesztette életét az otthonában. A rendőrségi közlemény ennek fényében máris más megvilágításba kerül:

„A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást, jelenleg ismeretlen tettessel szemben” – állt a rendőrségi kommünikében az eset másnapján, február 9-én.

Ez pedig jelentheti azt, hogy a beteg gyermek nem került szakszerű ellátásra, orvoshoz az állapota ellenére. Vizsgálat tárgyát képezi az is, volt-e valaki a beteg gyermekkel a halálakor.

Egy csepregi édesanya elmondta, hogy az óvodából elvileg korábban ment jelzés a gyámügy felé az ötgyermekes család három, óvodába járó gyermekével kapcsolatban, azonban érdemi lépésekről nem tudott beszámolni.

Helyszínelők a csepregi Bartók Béla utcán

Az édesanya jelenleg a hatodik gyermekével várandós. A kisfiú halála után az apa öngyilkosságot kísérelt meg, jelenleg kórházban ápolják.

Gyermekhalál Csepregen - Fotó: 112Press

A család négy gyermekét ideiglenes gyámhatósági felügyelet alá helyezték. A kisfiú temetésének költségét Csepreg Város Önkormányzata állja.

Helyszíni szemle gyermekhalál után, Csepregen


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.