Szerző: Szombathelyi Törvényszék/112Press 2017. február 28.

Folytatódik a bobai emberölés tárgylása- újabb tanúkat várnak

A Szombathelyi Törvényszék -dr. Varga Roland tanácsa- folytatja a tárgyalást T. G emberölés bűntette miatt indult ügyében. A bíróság meghallgatja a szakértőket és tanúkat hallgat ki.

Az első két tárgyalásról részletesen beszámoltunk. A tanúvallomások összefoglalója itt olvasható.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott 2013. márciusa körül ismerkedett meg a gimnazista sértettel elsősegély képzés keretében. A vádlott felvette a sértettel a kapcsolatot, a közös szakmai érdeklődésből személyes vonzalom, majd szexuális viszony alakult ki közöttük.

Féltékenység után gyilkosság - megkezdődött a bobai gyilkosság tárgyalása 2.

A vádlott a találkozásaik során többször bántalmazta a sértettet, aki a történteket barátnőinek mesélte el, és felmerült benne, hogy a szakít a vádlottal, így 2014. decemberétől 2015. februárig találkozásaik ritkultak.

2015. február közepe körül kiderült, hogy a vádlott élettársa terhes, ezért a vádlott közölte a sértettel, hogy szeretné befejezni a kapcsolatukat, de a beszélgetés után sem szakítottak.

2015. július 21-én a vádlott többször meglátogatta a sértettet a lakóhelyén, aki több dologban számon kérte a vádlottat. A vádlott a szidalmazás miatt feldühödött és a ház pincelejárat közelében lévő nappalijában bántalmazta a sértettet, akinek feje az ajtófélfának és a küszöbnek is nekiütődött.

Féltékenység után gyilkosság - megkezdődött a bobai gyilkosság tárgyalása

A vádlott ezután elindult haza, de végiggondolta a történteket, és rájött, hogy a sértett feljelentheti, kapcsolatukat várandós élettársának feltárhatja, ezért elhatározta, hogy megöli a sértettet úgy, hogy a bűncselekményt balesetnek álcázza. A vádlott visszament a házba, és látta, hogy a sértett a pincelejáratnál fekszik, vérzik a feje, mintegy eszméletvesztés utáni állapotban volt. A vádlott levonszolta a sértettet a pincébe, a fejét egy gerenda élének ütötte, majd a sértettet ülő helyzetben a falnak támasztotta.

Ezután a vádlott a sértett telefonjáról felhívta a saját telefonját, majd a sértett telefonján a gyári beállítások visszaállítását elvégezte, majd a fürdőszobából egy törölközőt vett magához, és a nappaliban lévő vérnyomokat feltakarította, ezután elhagyta a házat. Pár perc múlva saját mobiltelefonjáról felhívta a sértett apját, akivel közölte, hogy a sértett nemrég hívta őt azzal, hogy leesett a pincébe és balesetet szenvedett. A hívás után a vádlott visszament a házba a koponyaűri sérülésektől védekezésre képtelen állapotban lévő sértetthez, és észlelte, hogy nincs légzése.

A vádlott azért, hogy a később kiérkező mentősöknek azt tudja mondani, hogy a sértetten újraélesztést végzett, a pincében az újraélesztéshez megfelelő helyre vitte és értesítette a mentőket.

A bejelentés közben a sértett sikoltozni kezdett, a vádlott ekkor a sértett fejét a földhöz csapta, testét lenyomta, száját és orrát befogta, és mindaddig fogva tartotta, amíg a sértett megfulladt. A vádlott a mentők kiérkezéséig folytatta a bűncselekmény nyomainak feltakarítását, majd a mentők kiérkezését követően imitálta, hogy a sértetten újraélesztést végez.

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

Féltékenység után gyilkosság - megkezdődött a bobai emberölés tárgyalása
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.