Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. január 27.

Frissítve: Huszonöt menekültet tartóztattak fel a rendőrök a szombathelyi bevásárlóközpontnál

Egy bevásárlóközpont parkolójában adta fel a menekülést egy embercsempész pénteken délelőtt. A menekültek egy gyár kerítése miatt nem tudtak elszaladni.

Frissítés: Összesen 25 menekültet tartóztattak fel a rendőrök a bevásárlóközpontnál, akik szír, afgán, jordán és török nemzetiségűnek vallották magukat - válaszolt a 112Press megkeresésére Seffer Lilla rendőr őrnagy, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. - Az embercsempész felkutatása folyamatban van.

Korábban írtuk: Valószínűleg a magyar rendszámú Citroen furgonnal menekülő embercsempész is láthatta a navigációján azt a fantomutcát, amiről korábban beszámoltunk, miután a sáros földút foglyul ejtett egy kamiont. Ráhajtani azonban nem tudott a parkolóból, így a jármű megállt és szemtanúk elmondása alapján kb. 10 ember elszaladt. (Ez még nem hivatalos adat, a látottak hatása alatt állók ugyanis néha jelentősen túl-, vagy alulbecsülik a valós számokat.)

Bevásárlóközpont mellett szaladtak el a migránsok Szombathelyen - hamar elfogták őket

Az eset a szombathelyi Family Center parkolójában történt pénteken délelőtt. A migránsok a Falco gyár kerítése mellett próbáltak elmenekülni, sikertelenül.

Bevásárlóközpont mellett szaladtak el a migránsok Szombathelyen - hamar elfogták őket

A helyszínen vasi és zalai rendőröket láttunk*. Arról egyelőre nincs információnk, hogy az embercsempész rendőrkézre került-e.

Bevásárlóközpont mellett szaladtak el a migránsok Szombathelyen - hamar elfogták őket

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság később ad tájékoztatást az esetről.

*Megjegyzés: Tudjuk, hogy a csillaggal megjelölt rész "slendriánul" hangzik, de amennyiben nem névről van szó (mint egy mondattal később), akkor a lehetőségeink szerint a későbbiekben is hasonlóan kurta módon használjuk a korábbi megyék megnevezését. Kérjük olvasóink megértését ezzel kapcsolatban. Megígérjük, hogy nem használjuk az óbester kifejezést az ezredesre, viceóbestert az alezredesre, a generális-főstrázsamestert a tábornokra, de a káplárt sem a tisztesekre.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.