Barion Pixel
Szerző: 112Press/ VMRFK 2022. június 12.

Megúszta a balesetet a mérnök az M86-oson, másnap 16 migránssal fogták el az autójában

Két elalvásos balesetről számoltunk be 24 órán belül az M86-os vasi szakaszáról. Az egyik sofőrről sejtettük, hogy embercsempész lehetett, a másikat viszont másnap elfogták a határ közelében, 16 (!) emberrel a személyautójában. Videó.

Öltönyös fiatalember állt egy vízelvezetőbe hajtott szerb rendszámú autó mellett az M86-os autóút töltésének alján 2022. június 9-én reggel.

A sofőr angolul elmondta, hogy Budapestre tartott, de elaludt a volánnál, majd a műszaki mentés alatt azt is elárulta, hogy mérnök.

Elaludt a Peugeot vezetője - hosszan haladt árokban az autó az M86-os mellett

A Magyar Közút munkatársától egy szál cigarettát kért, mi pedig adtunk neki egy dobozzal a balesetet szenvedettek részére autóban tartott gyorssegély összeállításunkból.

Az elalvó sofőr autójának műszaki mentése

Akkor még nem gondoltuk, hogy nem telik el 24 óra és újra hallunk a férfiról.

Az elalvó sofőr autójának műszaki mentése

Pedig így történt. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján a rendőrök  2022. június 10-én hajnalban a 89-es főút 7. kilométerénél, Torony térségében állítottak meg egy szerb forgalmi rendszámú személyautót, amelyet egy montenegrói állampolgárságú férfi vezetett.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A gépkocsiban a sofőrön kívül 16 férfi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Az eddigi tapasztalatok alapján ez jellemzően minimum 2 év 6 hónap szabadságvesztést jelent az embercsempésznek és akár három napon belül ítélet születhet az ügyében. Bízunk abban, hogy a nyomozók nem vettek ujjlenyomatot a cigarettás dobozról, vagy palackos üdítőről, mivel azokon munkatársunk ujjlenyomata is megtalálható

Jelöletlen, külföldi rendszámú bérautó

Egy nappal korábban szintén az M86-os autóúton szenvedett balesetet elalvás után egy sofőr Hegyfalu után, a Győr felé vezető oldalon. Az Ausztriában bérelt, jelöletlen Mercedes áruszállító raktere üres volt, azonban a sofőrrel beszélgetve erős volt a gyanúnk, hogy talán ő is embercsempészetben utazott volna. Az ezzel kapcsolatos erős utalásra nem tiltakozott, hanem elvörösödött arccal, lehajtott fejjel bólogatott.

Szalagkorlátnak hajtott egy Mercedes furgon az M86-oson Vasegerszegnél

Néhány órával később egy hasonlóan jelöletlen, külföldi rendszámú Mercedes áruszállítót állítottak meg a rendőrök az M86-os számú autóúton, Vát térségében, amelyet egy szír állampolgárságú férfi vezetett.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A gépkocsiban a sofőrön kívül huszonkilenc, magát szír állampolgárnak mondó személy utazott.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A 24 órán belül bekövetkezett két elalvásos baleset az M86-os autóúton jelezheti azt is, hogy az embercsempészek a végletekig hajtják magukat a pénzkereset reményében, ezzel azonban időzített bombaként vesznek részt a közlekedésben, hiszen az alvó sofőrrel robogó jármű nem mindig árkot, vagy szalagkorlátot talál el.

Hirdetés - Rádió1 Taxi Szombathely

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.