Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. január 06.

Tévútra vitte a GPS - sárban ragadt egy Renault nyergesvontató a Family Centernél, Szombathelyen

A sofőr jobban hitt a navigációnak, mint a saját szemének, így az aszfaltozottnak jelölt, valójában azonban sáros földúton is folytatta az útját a kiszemelt parkolóhely felé. Nem árulunk zsákbamacskát: nem ért oda.

A magyar rendszámú nyergesvontató a 86-os és 87-es főútak közös szakaszáról tért le, hogy a Family Center mögötti területen megálljon pihenni a török sofőr.

A Sági út az érintett szakaszon valójában egy sima földút Forrás: Google Maps

 
Bár a navigáció szerint odáig (majdnem végig) rendes, aszfaltos út vezet, a valóságban viszont egy földút húzódik a Falco gyárterülete és a Family Center között.
A sofőr bevállalta, hogy áthajt ezen a területen
 
Az elmúlt napokban csapadék is esett, így arra az útra személyautóval sem szerencsés behajtani, a kamionsofőr viszont bízott a navigációban, ami szerint ő elvileg a Sági úton haladt. (Itt jegyeznénk meg, hogy azért még nem így néznek ki a magyar utak, tehát egy egészséges kételkedés nem ártott volna a sofőr részéről.)
A kamionsofőr bízott benne, hogy ezen a kis pocsolyán áthajt.
 
A virtuális úttest nem sokkal a valóban aszfaltos rész előtt dagonyává változott, amin a gázfröccs sem segített, sőt. A Renault nyergesvontató a sár foglya lett. Megpróbálták ugyan kivontatni másik kamionnal, de nem jártak sikerrel.
Megrekedve
A szélvédő mögött "Nőben és fékben ne bízz!" tábla virít. Talán ki lehet még egészíteni a felsorolást a "navigációban" szóval is.
Nőben és fékben ne bízz! - áll a táblán. Talán a navigáció szó is odafér még
 
Végül kamionmentő érkezett és a szerelvény újra aszfaltra került. A 86-os főút felől nézve sem bizalomgerjesztő az út, a háttérben a megrekedt szerelvény látszik.
 
Így néz ki a 86-os és 87-es közös szakasza felől az érintett rész
 
Úgy tudjuk, hogy nem ez az első teherjármű, ami megrekedt ezen a szakaszon. Ez meg is látszik a területen.
mocs3
 
Célszerű időnként a józan ész alapján felülbírálni a navigáció utasításait. Az újratervezés és a kerülés ilyenkor bőven megéri. (Miközben ilyen nagy életbölcsességeket durrogtatunk, csendben megemlítjük, hogy bizony már mi is ragadtunk úgy sárba, hogy utólag nem is értettük, hogyan lehettünk ennyire vakmerőek? A részletek itt olvashatók.)
 
Az állítólagos Sági út - a StreetView autója sem hajtott be, nem véletlenül

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.