Barion Pixel
Szerző: 112Press / A videók forrása: Twitter, Facebook, 9Gag 2020. augusztus 05.

Videó: A bejrúti robbanás sok szemszögből - lakás, utcakép, templom, bolt

A raktárban felhalmozott veszélyes anyagok robbanása óriási károkat okozott a libanoni fővárosban. A sok videófelvétel ellenére nehéz elképzelni a pusztítás mértékét.

2013. szeptemberében az orosz tulajdonban lévő, moldovai zászló alatt hajózó Rhosus teherszállító Mozambikba tartva meghibásodott és Bejrútban kikötött, 2750 tonna ammónium-nitráttal a rakterében. A szállítmány egy kikötői raktárban ragadt.

A meghibásodott hajó rakomány Bejrútban maradt

2020.08.04.-én egy petárdaraktár-tüzet követően a raktárban tárolt veszélyes anyag is felrobbant, rendkívül komoly károkat okozva a libanoni fővárosban. A robbanásnak száznál több halottja és négyezernél több sebesültje volt. (Forrás: AlJazeera)

Az eseményeket nem fogjuk feldolgozni, rengetegen megtették és teszik még. Minket inkább az érdekel, hogy olvasóink mit tettek volna, ha egy bejrúti utcáról észlelték volna a raktártüzet? Kérjük cikkünk végén szavazzanak!

A piramisok a libanoni zászlóval, Egyiptomban

Mi valószínűleg valamennyivel közelebb mentünk volna, jó eséllyel növelve az áldozatok számát a később bekövetkező detonáció után.

A tüzet lakásból néző család a robbanás után

Sokan gondolják azt, hogy távoli ország, távoli kultúra, amit a videónk legvégén található biztonsági kamera által rögzített felvétel némileg árnyal.

Keresztény templom kamerája által rögzített kép a bejrúti robbanás után

A robbanás utáni eseményeket rengeteg kamera rögzítette és több ember is életét vesztette azok közül, akik közelebb mentek videózni, fotózni, vagy csak nézelődni.

A robbanás utáni pillanat Bejrútban

Ez az emberi kíváncsiság. Emlékeztetjük olvasóinkat arra a szeméttelep-tűzre, ami a kijárási korlátozás alatt keletkezett Szombathelyen. A szomszéd településekről is látható lángok több száz embert csaltak a szeméttelep mellé. Ugyanez történt Bejrútban is, a pattogás és a füst sok embert vonzott a közelbe.

Kislánnyal menekülő bébiszitter a robbanás után

A tanulságot mindenki vonja le maga.

Üzlet, a robbanás után

A videóba nem került véres részlet, halált, vagy súlyos sérülést ábrázoló képkocka. Kiskorúaknak a megtekintése ennek ellenére nagykorú felügyelete mellett javasolt.

Szintén az emberi természet egyik megnyilvánulása, hogy néhányan jól szórakoztak a robbanásos videókon és a hozzászólásokból kiderül, hogy szinte számítógépes animációnak fogják fel az egészet. Pedig sokan voltak, akiknek az utolsó képen látott villanás egyben élete utolsó pillanata is volt. Talán erre tekintettel lehetne lenni a morbid hozzászólások előtt...
Az áldozatok túlnyomó többségének fogalma sem volt, hogy mit tárolnak abban a raktárban.

Az utolsó képkockák egyike, ép ablakkal

Professzionális képek a robbanás utáni Bejrút utcáiról ide kattintva tekinthetők meg, az Independent oldalán.


Kapcsolódó hírek

Szavazás

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.