Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. augusztus 02.

(18+) Nőügyekből halálos összecsapás Érden - újabb videókkal

Körvonalazódik, miből alakult ki a halállal végződött tömegverekedés Érden. Az érdi férjétől elszökött enyingi feleség miatt visszakérték az esküvő árát az érdiek, mire az enyingiek a másik családot érintő pikáns részletekkel válaszoltak. A videó megtekintését kizárólag 18 év feletti nézőinknek javasoljuk.

A halállal végződő érdi összecsapásról korábban már beszámoltunk. Újabb videó-összeállításunk pontosabb képet fest a tömegverekedés előtti kölcsönös hergelésről, amit élő Facebook-videókban tettek közzé az ellenérdekelt felek.
 
 
Beszéltünk több olyan emberrel, akinek valamilyen szinte rálátása volt az eseményekre, vagy az előzményekre. A valamelyik irányba biztosan elfogult beszámolókból próbáltuk összeállítani, mi vezetett a halálos verekedéshez.
 
Félresiklott házasság
 
Kb. egy évvel ezelőtt egy enyingi lányt elvett egy érdi férfi. A házasságba kb. fele-fele alapon szállt be a két család, a teljes költség 6 millió forintra rúgott. A házasság azonban gyorsan megromlott, állítólag azért,mert a férj csicskának, bejárónőnek használta a feleségét.
 
ev5
 
Az asszony nyolc hónapnyi házasság után akkor szökött haza, amikor a férje állítása szerint bántalmazta, megverte és ezután nem mehetett el orvoshoz. Az enyingiek állítólag mérgesek voltak emiatt, azonban úgy voltak vele, hogy egyszeri botlásról lehetett szó, az asszony viszont nem akart visszamenni a férjéhez.
 
Ezután érkezett a "kérés" érdi részről, hogy akkor az enyingiek fizessék vissza az esküvő költségét. Ezt a másik fél kinevette, szerintük ugyanis ennyi idő után már semmi nem jár vissza, "lejárt a garancia".
 
Érdi oldalról azt állították, hogy az enyingiek tiszteletlenül beszéltek velük és olyan állításokat tettek, miszerint érdi, "köztiszteletnek örvendő" családfő feleségével háltak, az asszony akaratából. A többi, nyilvánvalóan hergelésnek szánt kijelentésből azonban néhány igaznak bizonyult, ami végtelenül felbőszítette az érdieket.

 ve4

 
Néhány hete Siófokon, a sétányon találkozott néhány ellenérdekelt családtag, ez verekedéssé fajult.
 
Az érdi család aztán "megbeszélésre" hívta az enyingieket. Erre az elmondások szerint egy Peugeot-ban 5 fő indult el.
 
Első alkalommal az enyingiek elmenekültek a közel tízszeres túlerő elől, majd csatlakozott hozzájuk egy budapesti építkezésen dolgozó munkásbrigád is, E-osztályú Mercedesszel, mivel a "közelben voltak". Valamelyik csapatot a tárnoki temetőnél is "beszorították", ott is volt valamilyen adok-kapok.
 
ve1
 
Ekkor már komoly szócsata alakult ki az Interneten, élő videóban gyalázták, hergelték egymást a felek, majd az enyingiek visszamentek az érdi benzinkúthoz, ahol állításuk szerint még ki sem szállhattak,már ütötték az autóikat, kiütötték a szélvédőt stb.
 
Az autókból menet közben kiugráló férfiak ekkor vettek elő a csomagtartóból ásót, vascsövet, csákányt és kést. Ez utóbbival szúrták meg az érdi 50 éves férfit, aki a sérüléseibe belehalt.
 
"Biztosan nem volt cél a megölése, de önvédelem volt, vagy ő marad ott, vagy az, aki  rátámadt. Ez nagyon sajnálatos, hiszen emberéletről van szó" - mondta az egyik férfi, akivel beszéltünk.
 
ve3
 
Szóba kerültek kényes ügyek is. Pl. egy érdi család válása, ahol az alkoholista férjtől "bagóért" megvették egy kétszintes családi ház felét, hogy aztán 8-10 "budapesti trehányt, csicskát" beköltöztetve a házrészbe hónapok alatt felőröljék a feleség és gyermeke idegrendszerét és megvegyék tőlük a ház másik felét is, ami az akkori lakóival eladhatatlannak bizonyult.
 
-Olvastam, hogy sokan kérdezték, miből van a vagyon? Hát pl. S-osztályú Mercik kereskedelméből, amit Németországból hármasával vettek EU-s országban bejegyzett céggel, mert úgy van rá mennyiségi kedvezmény, aztán még néhány más országon keresztül vándoroltatva több milliós haszonnal tudják eladni darabját.
 
ve2
 
A becsületes cigányok vesztik a legtöbbet az érdi esettel
 
Az érdi vendetta legnagyobb vesztesei azok a magyarországi cigányok, akik becsülettel dolgoznak, tesznek a környezetükért, de egy ilyen eset után egy kalap alá veszik őket a bűnözőkkel.
 
 
Véres verekedés egy érdi benzinkúton - egy ember meghalt
 
-A cigányokkal kapcsolatban sokszor elhangzik az az általánosítás, hogy nem dolgoznak, léhűtők. Ha a Magyarországon dolgozó cigány férfiak és nők hétfőn nem vennék fel a munkát, akkor rögtön kiderülne, milyen sok helyen dolgoznak és mennyi nélkülözhetetlen munkát töltenek be, sokszor megalázóan kevés fizetésért. Az olyan munkákat is sokszor romák végeznek, amihez másnak nem lenne ereje, gusztusa, főleg nem annyi pénzért - írta egy olvasónk, aki a saját munkahelyén szembesült vele, hogy milyen komoly indulatokat szabadított fel az érdi eset. -A főnököm odavetette, hogy "a tesókáid megint megmutatták, mit tudnak". Nyeltem egyet, nem kezdtem magyarázkodni. De nagyon fáj, mert én keményen dolgozok azért, hogy a családomat eltartsam. A feleségem takarítónő egy kórházban. A két fiam építkezésen dolgozik keményen. Nem lehet azt mondani ránk, hogy élősködünk. De attól még mondják, mi pedig nyelünk.
 
Egy másik férfi enyingiként bosszankodott.
 
Elütött férfi a kocsi alatt

-Enyingre ráégett, hogy a bűn települése, pedig kb. 10 éve ez már nincs így. Ezt a rendőröktől is meg lehet kérdezni. Van vállalkozás, ami 30-40 emberrel dolgozik, az adóhatóság bármikor ellenőrizheti. De néhány ember vissza tudja rántani az egész települést a mocsárba. Nem csak cigányok, hanem a többiek sem merik sokszor megmondani álláskeresésnél, hogy enyingiek, mert az egy szitokszó lett, sajnos. Ebből nagyon nehéz kitörni és a mostani eset megint rengeteget ártott. Az enyingi cigányok nem egyenlőek azzal a néhány cigánnyal, akiket a videóban lehetett látni.

Tegyenek bejelentést, ha fenyegetést látnak!
 
Ha valaki élő videóban a bemutatotthoz hasonló fenyegetést lát,akkor tegyen bejelentést róla a rendőrségen, hiszen az ilyen összecsapásokba olyanok is belekeveredhetnek, akik rosszkor vannak rossz helyen és semmi közük a verekedők magánügyeihez.
 
Vendetta egy érdi benzinkúton
 
A 112-es segélyhívó mellett név bemondása nélkül hívható a Telefontanú ingyenes telefonszáma, a 06-80-555-111 is!

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.