Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2022. március 24.

Rendszeresen bántalmazott nő élettársa és párjára hamisan tanúzó nő ellen emeltek vádat Kőszegen

Nyolc hónapon keresztül rendszeresen bántalmazta élettársát egy férfi Kőszegen. A nőt az utcán is ütötte, rúgta. Vádat emelnek ellene, ahogyan az ellen a nő ellen is, aki feljelentette élettársát, azt állítva, hogy az életére tört, később azonban bevallotta, hogy nem mondott igazat.

A Kőszegi Járási Ügyészség kapcsolati erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 márciusától nyolc hónapon keresztül rendszeresen bántalmazta élettársát, őt többször megpofozta, haját megtépte, ököllel megütötte, az összetört tányér darabját a sértetthez vágta és őt jobb szemtájékon eltalálta.

2021. márciusában a sértett az utcára menekült a bántalmazás elől, ahova a vádlott követte őt, és lakóházuk kapujában földre rántotta, mellkas-has tájékon megrúgta, valamint többször ököllel megütötte őt. A bántalmazás következtében a sértett több
alkalommal szenvedett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.

Valótlan dolgokkal vádolta élettársát

A Kőszegi Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2021. decemberében tett feljelentést élettársa ellen, amelyben valótlanul azt állította, élettársa azzal fenyegette meg, hogy megfojtja,
miközben egy kést szorított a nyakához. A nő a nyomozás során tett tanúvallomásában a feljelentés során elmondottak hamisságát a nyomozó hatóság előtt feltárta.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.