Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2020. február 19.

Terrorizálta élettársát és annak gyerekeit - vádat emeltek az agresszív férfi ellen

A féltékeny férfi megkövetelte párjától, hogy szakítson meg minden kapcsolatot rokonaival, ismerőseivel. Heti rendszerességgel bántalmazta és a nő megöletésével fenyegetőzött. A gyerekek is szemtanúi voltak a bántalmazásoknak. Végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz az ügyészség.

A Sárvári Járási Ügyészség kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ellen a rovott múltú férfi ellen, aki fél éven át folyamatosan elnyomás és ellenőrzés alatt tartotta az élettársát
és annak gyermekeit egy Vas megyei községben 2018. őszétől kezdve.

A vádirat szerint a vádlott 2018. nyarán ismerkedett meg a sértettel, majd élettársi kapcsolatot létesítettek a sértett által bérelt lakóházban. Itt élt a sértett három kiskorú gyermeke is.

A vádlott kezdettől fogva féltékeny volt a sértettre, azt követelte tőle, hogy szakítsa meg a kapcsolatot a rokonaival és a barátaival, továbbá cserélje le a telefonszámát. A sértett engedelmeskedett az utasításoknak, mert a vádlott napi rendszerességgel fenyegette őt azzal, hogy elveteti a gyerekeit, tönkreteszi az életét, megöleti őt.

A sértett csak meghatározott célból és rövid időre hagyhatta el a házat, és a telefonját sem vihette magával, mert azt a vádlott megtiltotta.

A vádlott továbbá heti rendszerességgel bántalmazta is a sértettet, megpofozta, fojtogatta és előfordult, hogy olyan erővel lökte meg, hogy elesett. A gyermekek hallották a veszekedéseket, kiabálásokat, egyikük pedig azt is látta több alkalommal, hogy a vádlott bántja az édesanyját.

A vádlott a gyermekeknek megtiltotta, hogy este 6 után kijöjjenek a szobájukból, ellenkező esetben kiabált velük, és lealacsonyító, megalázó kifejezésekkel illette őket. A vádlott magatartása súlyos fokban veszélyeztette a gyermekek fejlődését, a gyerekek féltek tőle, nyugtalanok voltak, szorongtak.

A sértett végül elmenekült az otthonából az egyik hozzátartozójához, onnan kérte a rendőrség segítségét 2019. februárjában.

A Sárvári Járásbíróság elrendelte a vádlott távoltartását a sértettől, akitől a vádlott el is költözött, azonban még egy hónapig rendszeresen üzeneteket küldött a sértett telefonjára és többször megpróbálta felhívni, amivel beavatkozott a sértett mindennapi életébe, és őt félelemben tartotta.

A Sárvári Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabása mellett a vádlott kitiltását is indítványozta a sértett lakóhelyéül szolgáló község területéről.

A címlapkép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.