Barion Pixel
Szerző: Győri Járási Ügyészség 2019. október 07.

Fogva tartotta és bántalmazta barátját - vádat emeltek a visszaeső férfi ellen

Mosonmagyaróvárhoz közeli lakóhelyére csalta, majd megverte és egy napig fogva tartotta a barátját egy fiatal férfi. A "háziőrizet" alatt elvette a telefonját, készpénzét és bankkártyáját, amiről pénzt próbált felvenni, sikertelenül.

A Győri Járási Ügyészség négy bűncselekmény elkövetésével vádolja a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő, jelenleg 23 éves férfit.

A vádirati tényállás szerint az elkövető tavaly tavasszal Mosonmagyaróvárhoz közeli otthonába hívta két évvel fiatalabb barátját, majd minden előzmény nélkül bántalmazni kezdte őt: ököllel többször arcon ütötte, majd több alkalommal az arcába térdelt. Ezt követően elvette a bankkártyáját, az 50.000 forint értékű mobiltelefonját és 7.000 forint készpénzét, majd bezavarta a fotel mögé. A sértett öt és fél órát töltött a fotel mögött. 21 óra körüli időben a félelemtől hányt is, ehhez a vádlott adott neki zacskókat. Ezután a vádlott megengedte, hogy a sértett a fotelba üljön. Itt kellett töltenie az éjszakát is.

Másnap délelőtt a vádlott megkísérelt készpénzt felvenni a sértett bankkártyájához tartozó bankszámláról, de ez nem sikerült neki.

A sértett a délutáni órákban az első emeleti szobából a tetőtéri ablakon keresztül, a tetőről lemászva szökött meg.

Forrás: Győri Járási Ügyészség

Míg a sértett a szobában volt, a vádlott mindvégig bezárva tartotta, ételt nem adott neki, egyetlen pohár vizet kapott és a mosdót is csak egyszer, reggel használhatta.

A sértettnek a bántalmazástól az alsó és a felső állcsontja, valamint a járomcsontja is eltört. Sérüléseit műtétileg gyógykezelték.

A vádlott hét és fél évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ügyében a Győri Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.