Barion Pixel
Szerző: Veszprém MRFK 2018. október 31.

Autófeltörőket kapcsoltak le - Tíz megyében és a szomszédos országokban dúltak

Magyarországon tíz megyében tört fel személygépkocsikat két férfi, 2018. júliusától szeptember végéig. A szomszédos országokban, Ausztriában, Szlovéniában, Szlovákiában, Horvátországban is "dolgoztak". Az autókból készpénzt, mobiltelefonokat és személyes iratokat is eltulajdonítottak.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság nyomozást folytat több rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt egy 62 éves esztergomi, illetve egy 50 éves kecskeméti férfi ellen, további három személyt pedig orgazdaság vétség elkövetésével gyanúsítanak.

Fotó: Veszprém MRFK

A nyomozás adatai alapján a két férfi 2018 júliusától 2018. szeptember 29-ig tíz megyében, az ország több pontján gépkocsikat tört fel és azokból készpénzt, mobiltelefonokat, valamint személyes iratokat tulajdonított el, bűntársaik pedig értékesítették a lopott készülékeket. Az adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy a két gyanúsított Ausztriában, Szlovéniában, Horvátországban és Szlovákiában is követett el hasonló bűncselekményeket.

A balatonfüredi rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársaival közös akció keretében 2018. október 17-én a Bács-Kiskun megyei Lajosmizsén fogták el a két gépkocsifeltörőt, mellyel egy időben Esztergomban, Budapesten és Kecskeméten további öt helyszínen bűntársaik kerültek rendőrkézre. A lopásokkal okozott kár meghaladja a hárommmillió forintot, míg a rongálással további több százezer forint kárt okoztak.

Fotó: Veszprém MRFK

A 60 éves esztergomi és az 50 éves kecskeméti férfit a rendőrök több rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki és őrizetbe vették őket, majd letartóztatásukat az illetékes bíróság elrendelte.

Fotó: Veszprém MRFK

Fotó: Veszprém MRFK

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság három társuk ellen orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, ők szabadlábon védekezhetnek. 

Fotó: Veszprém MRFK


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.