Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség /112Press 2018. június 21.

Utazó betörő ellen emeltek vádat - egy éjszaka, két feltört üzlet

A román férfi és ismeretlen társa előbb Szombathelyen tört be egy ékszerboltba éjszaka, majd négy órával később már Budakeszin ismételték meg sikeresen a mutatványt egy drogériában.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a román állampolgárságú férfi ellen, aki ismeretlen társaival négy óra leforgása alatt két város bevásárlóközpontjába tört be és összesen csaknem 5 millió forint értékű ékszert és parfümöt lopott el 2017. júniusában.

A vádirat szerint a vádlott és társai kevéssel éjfél előtt hatoltak be az egyik szombathelyi bevásárlóközpontba a hátsó ajtón keresztül, amit betörtek. Egy ékszerboltot választottak ki, megrongálták az üvegét, majd elvágták a védőrácsot és 1,3 millió forint értékű ezüst ékszerrel és 2.500 forint váltópénzzel távoztak az üzletből.

Másnap hajnalban – négy órával később – a vádlott és társai már Budakeszin jártak, ahol  ismét egy bevásárlóközpontot szemeltek ki. Egy drogéria fotocellás bejárati üvegajtaját törték be és az üzletből 3.370.000 forint értékű parfümöt loptak el. A sértettnek az ajtó megrongálásával 1,7 millió forint kárt okoztak.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben halmazati büntetésként végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Címlapképünk illusztráció, egy korábbi szombathelyi betörés helyszínén készítettük.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.