Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség; 112Press 2017. december 28.

Ittas vezetők, csaló és telefontolvaj ellen emeltek vádat

Idén augusztusban Döröske közelében okozott balesetet egy férfi, ittas állapotban, amikor egy másik autónak hajtott, majd egy fának csapódott. A másik sofőr is alkoholos befolyásoltság alatt vezetett autót, mindkettőjük ellen pénzbüntetést és a járművezetéstől eltiltást indítványozták. Egy nő kozmetikai termékeket rendelt az Interneten, de fizetni "elfelejtett" értük. Ismerőse 70.000 forint értékű telefonját lopta el és adta el egy férfi.

Ittas sofőrök balesete Döröskénél - vádemelés
 
A Körmendi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a két fiatal férfi ellen, akik ittasan ütköztek 2017. augusztusában Döröske közelében.
 
Fának csapódva állt meg az autó Molnaszecsőd és Döröske között
 
A vádirat szerint a jogosítvánnyal nem rendelkező vádlott haladt elől igen enyhe fokban ittasan egy jól ismert német gyártmányú autóval. Őt követte közepes fokban ittasan a másik vádlott, ugyanannak a márkának egy másik típusával.
 
A hátul haladó férfi ittassága miatt nem tartott megfelelő követési távolságot, ezért az előtte haladó jármű hátsó részének ütközött, majd letért a jobb oldali árokba, ahol egy fának csapódott. 
 
A járművek a balesetben összetörtek, a hátul haladó férfi pedig könnyű sérüléseket szenvedett.
 
A Körmendi Járási Ügyészség mindkét vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.
 
 
Kozmetikai termékeket rendelt, de nem fizetett

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb kárt okozó folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki fizetési szándék nélkül rendelt kozmetikai termékeket 2016. nyarán egy Szombathely közeli településen működő vállalkozástól.   A vádirat szerint a csalás miatt korábban már többször büntetett vádlott az interneten keresztül  rendelt három egymást követő alkalommal kozmetikai termékeket a sértett cégtől, összesen 91.052 forint értékben.
 
A sértett többször felszólította a vádlottat, hogy fizessen, majd 2017. júniusáig fizetési haladékot is adott, azonban, amikor a határidő eredménytelenül eltelt feljelentette a vádlottat.  
 
A vádlott anyagi helyzete már a megrendeléskor sem tette lehetővé a termékek kifizetését, és később is csak hitegette a sértett képviselőjét.
 
A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben elzárás kiszabására tett indítványt.
 
 
Ismerőse telefonját lopta el egy férfi
 
A Sárvári Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatal férfi ellen, aki ellopta egy mulatozó társa telefonját 2017. januárjában egy Sárvár közeli településen.
 
A vádirat szerint a vádlott egy születésnapi bulin vett részt egy családi házban, ahol együtt szórakozott a sértettel.
 
A vádlott az éjszaka során ellopta a sértett 70.000 forint értékű mobiltelefonját, amit rövid időn belül eladott egy a készülék bűnös eredetéről mit sem sejtő személynek.
 
A telefon több kézen is átment, majd végül egy zalaegerszegi használt mobiltelefonok eladásával foglakozó céghez került, ahol értékesítették.
 
A sértett kára nem térült meg.
 
A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására és a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálására tett indítványt.
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.