Szerző: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság / 112Press 2019. december 13.

Gyorshajtók a 44-esen - 150km/órás sebesség felett mértek be három autót egy délelőtt

Csütörtökön délelőtt 161 km/órás sebességgel futott bele traffipaxba egy Mercedes vezetője a 44-es főúton. Két másik autós is gázpedálon felejtette a lábát a 110 km/órás szakaszon.

Fotó:  Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Három óra alatt három autós hajtott el 150-nél gyorsabban a rendőrség sebességmérő műszere előtt 2019. december 12-én Békés megyében, a 44-es számú főút Békéscsaba és Gyula közötti szakaszán. Ott a megengedett sebesség 110 km/h. Az egyik személygépkocsi vezetője több mint 50-nel lépte túl ezt, 161-el hajtott.

Fotó:  Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A másik két gépkocsi sem ment sokkal lassabban, 159, illetve 151 km/h volt a sebességük, amikor a traffipax felvételt készített róluk.

Fotó:  Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyorshajtás Békés megyében is évek óta a vezető baleseti okok között van. Ezért a rendőrség ismételten kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a sebességhatárokat! Télen, amikor az útviszonyok és a látási viszonyok sem kedvezőek, különösen veszélyes gyorsan hajtani.

Duplája a fékút

A 110 km/óra helyetti 161 km/óra sokak számára nem tűnik különösen vészesnek, de fékút tekintetében már nagyon is érezhető a különbség. Amíg 110 km/óráról  60 méteren megáll az átlagos autó, addig 161-ről már kb. 130 méter szükséges ehhez. Ha az út nedves, akkor 127 méter kell a szabályosan közlekedő sofőr autójának, míg a 161 km/órával repesztőnek már 252 méter, azaz negyed kilométer.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.