Barion Pixel
Szerző: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. november 28.

214 km/órás sebességgel száguldott a 8-as főúton

Egy személyautó sofőrje a megengedett legnagyobb sebesség majdnem kétszeresével száguldott a 8-as számú főút Veszprém megyei szakaszán.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2019. november 27-én 11 óra 50 perckor a 8-as számú főút 35. kilométerszelvényében, Veszprém felől Várpalota irányába sebességellenőrzésük közben egy személyautót mértek be, ami az adott útszakaszon megengedett legnagyobb sebességet - 110 km/h - átlépve, 214 km/h-val közlekedett. Az 55 éves csobánkai sofőrt a rendőrök megállították a megkülönböztető jelzéssel szerelt, civil jellegű szolgálati gépkocsival, és közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben.

Fotó: Veszprém MRFK

A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat! A sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.