Szerző: Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség 2019. augusztus 06.

Fiatal nőnek adta ki magát - 15 millió forintot csalt ki férfiaktól a férje segítségével

Az 51 éves nő a gyermeke ismerősének fényképével – az ő tudta és beleegyezése nélkül – regisztrált egy internetes társkereső oldalon. Az ezen keresztül vele megismerkedő négy férfitól legalább százöt alkalommal kapott kölcsön összesen több mint tizenötmillió forintot, mely összegeket sosem fizetett vissza.

A tettes társkereső oldalon történt első regisztrációjára 2015. nyarán került sor. A különböző idejű regisztrációkat követően a tettes hirdetésére legalább négy férfi jelentkezett, akiktől a nő különböző okokra hivatkozással kérte kölcsön az összegeket: édesanyja, bátyja, fia, lánya temetési költségeire, bérleti díjra, uzsoratartozásra, betegsége költségeire.

A sértettek személyes találkozásra vonatkozó kéréseit a nő – ugyancsak különböző okokra hivatkozással – mindig visszautasította.

tarskereso

A nő cselekményeit a férje is segítette azzal, hogy az összegek fogadására rendelkezésre bocsátotta a bankszámláját, illetőleg felvette a saját és fia bankszámlájára érkező összegeket.

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség a nőt négy rendbeli minősített csalással és egy rendbeli személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, míg férjével szemben négy rendbeli bűnsegédként elkövetett minősített csalás a vád. Velük szemben tizenkét év szabadságvesztés is kiszabható.

A címlapkép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.