Barion Pixel
Szerző: Körmendi Járási Ügyészség / Szombathelyi Járási Ügyészség 2019. május 30.

Csalással töltette fel rabtársai bv-s telefonját - vádat emeltek az elítélt ellen

Börtönből csapta be ismerősét, pénznyeremény ígéretével töltette fel rabtársai bv-s telefonjának egyenlegét egy jogerős büntetését töltő férfi. Egy másik esetnél vendégségben tartózkodó férfi lopta el vendéglátójától egy sportegyesület pénzét, majd műszaki cikkeket vásárolt belőle. Vádat emeltek ellenük.

A Körmendi Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat egy más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő férfival szemben.
A vád szerint a vádlott az egyik alföldi büntetés-végrehajtási intézetben töltötte szabadságvesztését, amikor felajánlotta elítélt társának, hogy kávéért és cigarettáért cserébe feltölti a kizárólag kapcsolattartásra a büntetés-végrehajtási intézet által átadott mobiltelefon kártyájának egyenlegét.
A vádlott 2016. december végén a büntetés-végrehajtási intézetből felhívta a Körmenden tartózkodó sértett mobiltelefonját, álnéven bemutatkozott, és magát az egyik telefonszolgáltató munkatársának adta ki, és a sértettet azzal tévesztette meg, hogy 1,5 millió forintot nyert, amely nyeremény átvételéhez követni kell az utasításait.

A kép illusztráció - Forrás: bv.gov.hu


A sértett a megtévesztés hatására a vádlott utasítása alapján összesen 90.000 forinttal töltötte fel három, a büntetés-végrehajtási intézetben a kapcsolattartás céljából az elítélteknek átadott mobiltelefon kártyájának egyenlegét. A sértett nem tudta, hogy az utasítás alapján elítéltek által használt mobiltelefonok egyenlegét tölti fel.


A Körmendi Járási Ügyészség a vádlottal szemben elzárás büntetés kiszabását indítványozta.

Meglopta a vendéglátóját és műszaki cikkeket vásárolt a pénzből

A Szombathelyi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2018. áprilisában egy Vas megyei községben vendéglátójának figyelmetlenségét kihasználta, és a családi házból eltulajdonított 606.000 forint készpénzt, mely egyébként a helyi sportegyesület tulajdona volt.


A vádlott a készpénz egy részéből mosógépet, kávéfőzőt, okosórát, fűkaszát vásárolt, melyet a nyomozó hatóság a vádlottól lefoglalt. Ezt meghaladóan a vádlott 53.000 forintot adott vissza a sportegyesület képviselőjének.


A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását, valamint azt indítványozta, hogy a bíróság a bűncselekményből származó pénzből vásárolt ingóságokat a sértett kárigényének biztosítására tartsa vissza.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.