Barion Pixel

Címkéhez rendelt hírek - rasff

1 | 2

Liszterózis megbetegedést okozhatnak a Wilke Wurstwaren által...

2019. október 04.

Liszterózis megbetegedést okozhatnak a Wilke Wurstwaren által gyártott kolbásztermékek

Két halálesetet és 37 megbetegedést hoztak összefüggésbe a Wilke Wurstwaren vállalat Twistetal-Berndorfban lévő gyárának termékeivel a német állategészségügyi hatóságok, ezért azonnali hatállyal bezárták a gyárat.

tovább 0

A határérték 1,5 milliószorosát meghaladó higanytartalmú...

2019. szeptember 04.

A határérték 1,5 milliószorosát meghaladó higanytartalmú étrend-kiegészítő készítményeket árusítanak az interneten

A Cseh Mezőgazdasági és Élelmiszer-ellenőrzési Hatóság (CAFIA) augusztus végén a RASFF rendszeren keresztül jelentette, hogy a határérték 1,5 milliószorosát meghaladó higanytartalmat mért étrend-kiegészítő tablettákban. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Indiából származó termékeket több online felületen is megtalálta.

tovább 0

Fémdarabot találtak a Rossmann saját márkás puffasztott kukorica...

2019. február 26.

Fémdarabot találtak a Rossmann saját márkás puffasztott kukorica termékében

Vállalati önellenőrzés során a német ROSSMANN fémdarabot talált Csehországban gyártott, tengeri sós, puffasztott kukorica termékekben. Az egyikből (enerBIO márka) a hazai üzletekbe is érkezett. A Nébih-et a RASFF rendszeren keresztül értesítette a német hatóság.

tovább 0

Üvegszilánkot találtak az Auchan saját márkás rösztijében

2019. február 23.

Üvegszilánkot találtak az Auchan saját márkás rösztijében

Az Auchan sajátmárkás fagyasztott rösztiben üvegszilánkokat talált két francia vásárló. A termékből Magyarországra is érkezett. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF rendszeren keresztül értesült a riasztásról.

tovább 0

Lágyítószer került az üveges chili olajba, rákkeltő anyag a gyömbérbe

2019. február 18.

Lágyítószer került az üveges chili olajba, rákkeltő anyag a gyömbérbe

Határérték feletti lágyítószert, úgynevezett epoxidált szójaolajat (ESBO) mutatott ki kínai, csirke ízesítésű, tofus, chili olajban a holland hatóság, szintén határérték feletti benzo(a)pirént és PAH-ot mértek Kínából származó őrölt gyömbérben Írországban, amelyek rákkeltő tulajdonságaik miatt az emberi szervezetre káros hatással vannak.

tovább 0

Visszahívott kutyaeledel: tüneteket okozhat a magas D-vitamin tartalom

2019. február 06.

Visszahívott kutyaeledel: tüneteket okozhat a magas D-vitamin tartalom

Visszahívja egyes konzerv kutyaeledel termékeit a Hill’s Pet Nutrition, a termékek túl magas D-vitamin tartalma miatt. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) értesülései szerint a gyártó saját vizsgálatát követően rendelte el azok visszahívását világszerte, így többek között Magyarországon is.

tovább 0

Tejallergiások figyelmébe - nem jelölt tejfehérje az egyik vanília...

2019. január 30.

Tejallergiások figyelmébe - nem jelölt tejfehérje az egyik vanília jégkrémben

Tejfehérjét mutattak ki egy "vegán és vegetáriánus" címkékkel ellátott holland gyártású vanília jégkrémben. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a spanyol élelmiszerbiztonsági hatóság jelentése alapján, a RASFF-on keresztül értesült az esetről.

tovább 0

Zellerallergiások figyelmébe - termékvisszahívás

2019. január 15.

Zellerallergiások figyelmébe - termékvisszahívás

Zellert találtak a „zellert nem tartalmazó” felirattal ellátott dennree leveskocka és szárított zöldségkeverék termékekben. A Nébih – német riasztás alapján – a RASFF-on keresztül értesült a problémáról.

tovább 0

Egészségre ártalmas konyhai eszközt vontak ki a forgalomból

2019. január 11.

Egészségre ártalmas konyhai eszközt vontak ki a forgalomból

A határérték többszörösét meghaladó veszélyes anyag kioldódása miatt egy Bangladesben gyártott és a KIK által Magyarországon is forgalmazott merítőkanalat kellett kivonni a forgalomból. Ugyanezen termékcsalád másik két termékét is ki kellet vonni a forgalomból 2018. tavaszán.

tovább 0

Veszélyes, biztonsági szelep nélküli kávésdobozokat vontak ki a...

2018. március 28.

Veszélyes, biztonsági szelep nélküli kávésdobozokat vontak ki a forgalomból

Az Olaszországból származó illy márkájú, szemes kávé egyes alumínium dobozainak aljáról hiányzik a biztonsági szelep. A biztonsági szelep feladata a tárolás során a dobozban keletkező túlnyomás kiegyenlítése. A szelep hiányában a doboz nyitásakor a fedő felpattanhat és sérülést okozhat. A Nébih szerint a holland hatóság - fogyasztói panasz alapján - tett...

tovább 0
1 | 2