Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. október 06.

Ittas sofőr okozott halálos balesetet - KIA hajtott lámpaoszlopnak Szombathelyen

Vasárnap hajnalban tartott a belváros felé egy KIA, ami a Zanati úti aluljáró előtt letért az útról és villanyoszlopnak ütközött. Az utast a helyszínen sikerült újraéleszteni, de a kórházban életét vesztette.

Frissítés: Videó a baleset helyszínéről.
 

 

Korábban írtuk:
 
h8
 
Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt vasárnap hajnalban a szombathelyi Zanati úton. Információnk szerint a belváros felé tartott az a KIA, amelynek vezetője egy enyhén balra ívelő kanyar után a jobb oldali padkára hajtott, majd az autó egy masszív villanyoszlopnak ütközött.
 
hz
 
Az autót vezető középkorú férfi használta a biztonsági övét, a balesetben megsérült, a mentők kórházba szállították. A hátsó ülésen utazó középkorú nő nem csatolta be magát, az ütközéskor becsúszott az ülések közé és súlyos sérüléseket szenvedett. Őt szombathelyi tűzoltók szabadították ki a roncsból
 
h1
 
Egy csattanásra helyszínre siető férfitől megtudtuk, hogy az asszony még magánál volt a baleset után, később azonban elvesztette az eszméletét és nem sokkal később a mentők megkezdték az újraélesztését, ami sikeres volt. A sérültet kórházba szállították, ahol nem sokkal később elhunyt.
h3
 
A 112Press információi szerint a KIA vezetője ittas volt.
 
h10
 
Szerintünk...
 
Szubjektív megítélésünk szerint a gépkocsi nem száguldott, de egy olyan villanyoszlopnak ütközött, ami egy pillanat alatt megállította az autót. Véleményünk szerint az autó utasa nagyon nagy valószínűséggel túlélte volna a balesetet, ha használja a biztonsági övét. Idén februárban néhány méterrel arrébb, a Zanati úti aluljáróban egy balesetben vétlen sofőr vesztette életét olyan sérülés miatt, amit a biztonsági öv be nem csatolása miatt szerzett. A középkorú férfi csak a közelbe indult, bevásárolni, de már soha nem tért haza. Bekapcsolt biztonsági övvel 99 százalékos valószínűséggel túlélte volna a balesetet.
 
h9
 
 
Ittas sofőr hajtott lámpaoszlopnak Szombathelyen - meghalt az utasa a Zanati úton Fotó: Tánczos Mihály

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.