Szerző: 112Press 2019. február 24.

Videó: Falnak csapódott és 73 métert sodródott egy VW a Zanati úti aluljáróban

Két héttel a halálos baleset után nagyon hasonló baleset történt a szombathelyi Zanati úti aluljáróban. A 30-as sebességkorlátozásnál száguldó autó áttért a szemközti sávba, majd falnak csapódott. Szerencsére most nem volt szembejövő.

Frissítés:


Korábban írtuk:

A belváros felé tartott a szemtanúk szerint nagy sebességgel a 2x2 sávos Zanati úton egy Volkswagen típusú személyautó, amikor eddig tisztázatlan okból a jármű a belső sávból áttért a szemközti sávba, majd falnak ütközött.
 
DSC_1496
 
Az autó megpördült, majd a hátuljával is nekiütközött a falnak, ott, ahol két héttel korábban egy Opel is falnak rohant (még látszanak a helyszínelés és a sérülés nyomai a falon.)
 
DSC_1538
 
A Volkswagen ezután még 73 méteren sodródott szembe a forgalommal. Helyszíni adataink szerint sem a gépkocsi 21 éves férfi vezetője, sem hölgy utasa nem használta a biztonsági övét. Mivel nem merőlegesen rohant falnak a kocsi, így nem volt azonnali drasztikus lassulás és egyikőjük sem repült ki az autóból. Mindkét fiatal könnyű sérüléssel került kórházba.
 
DSC_1515
 
A járművet szombathelyi tűzoltók áramtalanították. A vasárnap késő esti időpont ellenére a sofőr sok ismerőse érkezett a helyszínre.
 
DSC_1518
 
A helyszínelés ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom, a forgalmat rendőrök irányították.
 
DSC_1504
 
A baleset helyszínén 30 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, a VW ezt a sebességet  valószínűsíthetően többszörösen átlépte. A járművön nyári gumi volt, de ez feltehetőleg nem játszott szerepet a balesetben.
 
DSC_1532
 
A Zanati úton élők már többször jelezték, hogy szeretnének forgalomfigyelő kamerát az útra, amit éjszakánként (és időnként nappal is) gyakran használnak versenypályának a lóerőket próbálgató autósok.
 
DSC_1509
 
Február 10-én halálos baleset történt az aluljáróban. Erről részletesen beszámoltunk.

Nagy sebességgel csapódott falnak a VW a Zanati úti aluljárónál
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.