Barion Pixel
Szerző: 112Press 2022. április 17.

Elhajtott a helyszínről a VW-nek ütköző BMW vezetője - szemtanú írta fel a rendszámot

Egy fiatal nő várta az autójához visszatérő sofőrt az Arena Savaria közelében a kosárlabdameccs után és közölt vele egy rendszámot. Mint kiderült, a szemtanú fontosnak tartotta, hogy a vétlen fél be tudja hajtani a helyszínről elhajtó okozón a kárát.

Anyagi káros baleset történt szombaton este a szombathelyi Borostyánkő utcában. A szemtanú elmondása alapján egy sötétszürke BMW bőgő motorral kanyarodott be a Sugár útról és az autó érintőlegesen ütközött egy parkoló Volkswagennel, meghúzva annak oldalát és megrongálva a tükrét.
 
Az okozó nem sokkal később megállt, kiszállt, megnézte az autója sérülését, majd visszaült a BMW-be és elhajtott a helyszínről.
 
Az eset szemtanúja felírta a kocsi rendszámát és megvárta a VW vezetőjét, akinek elmondta, mi történt. A vétlen sofőr értesítette a rendőrséget.
A sötétszürke BMW vezetője elhajtott a helyszínről
 
A szemtanúnak köszönhetően van esély megtalálni a helyszínt elhagyó, a tettéért felelősséget nem vállaló sofőrt, így a Volkswagenben keletkezett kárt rá lehet terhelni a valódi felelősre, a rá kiszabott büntetésen felül.
 

A helyszín elhagyásának hasonló esetekben rendszerint ittasság, kábítószertől bódult állapot, a vezetői engedély hiánya az oka, vagy pl. autóban szállított illegális eszközök. Fiataloknál pedig a szülői szigortól való félelem, vagy annak a tévképzete, hogy a márkatársak esetleg kigúnyolják az elégtelen vezetési képességei miatt a sofőrt. Normál esetben ugyanis a gépjármű kötelező felelősségbiztosítása fedezné a másik gépjárműben okozott kárt, de ha van takargatnivaló, akkor jobbnak látják kereket oldani. Ezért is fontos, amit a szemtanú tett.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.