Szerző: 112Press 2021. július 02.

Bocs, bátya! - mondta a balesetet okozó, frissen szabadult, bódult férfi, miután megtalálták az erdőben

Gencsapáti közelében történt a baleset, a 87-es főúton. A balesetet okozó Opel vezetője és utasa elszaladt, mivel a megrongálódott kerekű Opellel nem tudtak elmenekülni. A vétlen Audi férfi utasai a menekülők után vetették magukat.

Kőszeg felé tartott egy Audi a 87-es főúton, amiben négyen ültek. A vasúti átkelő előtt a sofőr észlelte, hogy egy szemből érkező jármű áttér a sávjába. Az asszony próbálta félre kormányozni az autót, ennek köszönhetően a két gépjármű "csak" érintőlegesen ütközött, nem frontálisan.

A balesetet okozó Opel vezetője és utasa elszaladt

-Nagy csattanás volt. Megálltunk, de a másik sofőr nyomta a gázt, próbált elmenekülni. Az Opel mögött érkező autó vezetőjének kiabáltam, hogy kövesse az autót, majd futva indultunk utána - mondta el a 112Press-nek az Audi egyik férfi utasa.

A balesetet okozó Opel vezetője és utasa elszaladt

Az Opel nem jutott túl messzire, mivel megrongálódott a bal első kereke. Az autóból ketten szálltak ki és beszaladtak az erdőbe. Ez doppingként hatott az Audi mérges utasaira, utánuk vetették magukat.

A balesetet okozó Opel vezetője és utasa elszaladt

-Kiabáltunk, hogy jöjjenek elő, a saját érdekükben. Ez nem sokkal később meg is történt, amikor kiértek a rendőrök. A bódult sofőr annyit mondott nekem, hogy "bocs, bátya!". Aztán megfújta a szondát, ami majdnem kiakadt. Az később derült ki, hogy 20 éves és három napja szabadult a börtönből, ahol három évet töltött - bosszankodott az utas, az okozónak pedig talán szerencse, hogy már rendőrök voltak a helyszínen, amikor a cinikus megjegyzést tette.

A balesetet okozó Opel vezetője és utasa elszaladt

Bár kisebb vita volt arról, hogy ki vezetett, de a látványos külsőségek megoldották a kérdést. Az Opel bódult vezetője ugyanis megállt a gyöngyösfalui dohányboltnál, ahol fiatalok várakoztak.
Egyikőjüknek feltűnt az Opelből kiszálló sofőr nem túl gyakori Nike cipője, amit meg is említett a társainak.

A balesetet okozó Opel vezetője és utasa elszaladt

Az is feltűnt, hogy a sofőrrel valami nincs rendben. Úgy nézett ki, hogy fogalma sincs arról hol van, vagy mi zajlik körülötte. Ennek ellenére később visszaült az autóba és elindult Szombathely felé. Az Opelt később utolérte a fiatalok járműve, de megelőzni nem merték, mert az kacsázott az úton és járt az ablaktörlője is. Az Opel a vasúti átjáró után nagy szikraeső  kíséretében ütközött az Audival.

A balesetet okozó Opel vezetője és utasa elszaladt

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a rendőri intézkedés során felmerült annak a gyanúja, hogy a 20 éves szombathelyi sofőr ittasan ült a volán mögé, ezért őt további mintavételre előállították. A gépkocsivezetővel szemben a Szombathelyi Rendőrkapitányságon cserbenhagyás vétség és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, valamint engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult.

A balesetet okozó Opel vezetője és utasa elszaladt

Az Opel utasa az adatainak felírása után gyalog indult volna haza, Szombathelyre, de a rendőrök a saját érdekében ezt nem engedték neki, így rendőrautóval szállították vissza a városba, nehogy elüsse valaki a főúton sétáló fiatalt, aki ellen valószínűleg szintén indul eljárás cserbenhagyásért.

Hosszú féknyom végén ütközött fának az Audi, elszaladt a sofőr

Információnk szerint a szombathelyi Rákóczi Ferenc utcában is felvette a nyúlcipőt egy sofőr, miután Audival 60 méternél hosszabb fékút után fának ütközött.

Hosszú féknyom végén ütközött fának az Audi, elszaladt a sofőr

A jármű a belváros felől érkezett és az egyenes úton nagy sebességgel haladt, amikor a Gábor Áron utca előtt eddig ismeretlen okból a fékbe taposott, majd 30 méter megtétele után balra kormányozta az autót, továbbra is fékezve.

Hosszú féknyom végén ütközött fának az Audi, elszaladt a sofőr

Az Audi irányt változtatott és még több mint 30 métert tett meg csikorgó kerekekkel, mielőtt padkára ugratott és fának ütközött.

A sofőr ezután kipattant az autójából és elszaladt.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.