Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. január 12.

Szándékosan állt vonat elé a Sárváron elgázolt férfi - korábban már járt a helyszínen (videó)

A 48 éves vasi férfi két nappal korábban már járt azon a helyszínen, ahol most elütötte a vonat. Valószínűleg akkor mérhette fel a terepet, vagy akkor még nem állt készen arra, amit később véghezvitt. Erről egy utcabeli beszélt, ami videónkban meghallgatható.

A Celldömölkről Szombathelyre tartó vonat elé állt egy 48 éves férfi Sárváron, 2024. január 12-én délelőtt.

---Kérjük, iratkozzon fel Youtube-csatornánkra! Köszönjük!---

A szerelvény elütötte és azonnal életét vesztette. Az hamar kiderült, hogy nem baleset történt, a férfi meg akart halni. A személyvonaton 150-nél több ember utazott. A sárvári hivatásos tűzoltók segítettek az utasoknak biztonságosan átszállni a vonatpótló buszra. Sárvár és Porpác között pótlóbuszok közlekedtek, az érintett szakaszon ezért jelentősen hosszabb idő alatt jutottak el úticéljukig az utasok. A Budapestre tartó Bakony InterCity is jelentős késéssel közlekedett.

A Szombathely irányába tartó vonat elütötte a sínre szándékosan kiálló férfit

Az áldozat egyik ismerősétől megtudtuk, hogy az elvált, Sárvár közelében egyedül élő férfi legközelebbi hozzátartozója Ausztriában vállalt munkát, így vele nem tudta megosztani a problémáját. Az öngyilkosságot elkövető férfi az autóját a közelben hagyta, a Tilosalja utcában, bekapcsolt világítással. Az első ülésen egy pár kesztyű alatt egy boríték volt, annak tartalmáról nincs információnk. A férfi két nappal korábban már járt ezen a helyszínen. Erről egy utcabeli beszélt, aki a rendőröknek is elmondta, hogy a távolabb álló gépkocsi az áldozaté.

Az öngyilkos férfi a sínek közelében hagyta az autóját

Kérjük azokat, akik úgy érzik, hogy véget vetnének az életüknek, hogy előtte beszéljenek erről hozzátartozójukkal, megbízható ismerősükkel, vagy szakemberrel. Ez egyáltalán nem szégyen és lehet, hogy átgondolják a tervüket, esetleg az addig megoldhatatlannak tűnő problémát is sikerül orvosolni. Végül, ha nem sikerül megváltoztatni az elhatározást, akkor kérjük, hogy legyenek tekintettel azokra, akiknek semmi közük az érintett személy lelki-, magánéleti-, üzleti-, vagy egészségügyi problémáihoz és ne vonják be őket ebbe. A mozdonyvezetőnek például esélye sincs megállítani a szerelvényt, de végig kell néznie, ahogy az általa vezetett vontatójármű elüt egy embert. A munkába, iskolába, vizsgára vagy egyszerűen hazafelé tartó embereket is sokkolhatja a látvány, amikor leszállítják őket a szerelvényről, vagy csak maga az a tudat is, hogy egy ember maradványait rejtik a sín környezetében leterített fekete zsákok.

Ösvény a sínhez - itt várta az érkező vonatot a férfi Sárváron

A helyszíni szemle ideje alatt újabb jelzés érkezett Sárvárról, a Laktanya utcából, ahol egy tízemeletesről akart leugrani egy 28 éves férfi, szerelmi bánat miatt. Az elkeseredett emberrel egy járőrpáros kezdett beszélgetni és egy idő után a férfi letett az öngyilkosságról. Őt az időközben kiérkezett mentőautóhoz kísérték.

tizi

Kérjük nézőinket, hogy ha valaki öngyilkosságról akar beszélni velük, akkor ne rázzák le, hallgassák meg, vagy ha erre nincs idejük, akaratuk, akkor legalább annyiban segítsenek az illetőnek, hogy megfelelő szakemberrel tudjon beszélni. Tudjuk, hogy nem lehet mindenkinek segíteni, de legalább próbáljuk meg!

Ifjúsági lelki segély

 

Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Lelkisegély telefonszám


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.