Barion Pixel
Szerző: Győr-Moson-Sopron MRFK 2019. december 03.

Gyalogátkelőhelyen gázolt gyalogost Hyundai Győrben, megálló autó mellett elhaladva

A belső sávban megálló jármű mellett haladt el egy Hyundai és elgázolta a kijelölt gyalogátkelőhelyen átkelő, autója elé lépő gyalogost.

Kijelölt gyalogátkelőhelyen gázolt gayologost Hyundai Győrben -Fotó: Győr-MRFK

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2019. december 2-án 16 óra 54 perckor Győrben, az Ipar úton. A Kartács utca felől, a Szigethy Attila út irányába közlekedett egy Hyundai típusú gépkocsi vezetője a külső forgalmi sávban. Haladása során, a kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt, a belső forgalmi sávban megálló jármű mellett elhaladva, elütötte a zebrán átkelni szándékozó gyalogost. A baleset következtében a gyalogos megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A gázolás körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Fotó: Győr-MRFK

A baleset kapcsán a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • A járművezetők mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!
  • Próbáljanak szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

Fotó: Győr-MRFK


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.