Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. március 15.

Megpördített egy Audit a figyelmetlen sofőr Volkswagenje Szombathelyen

Az elsőbbségadás kötelező táblát figyelmen kívül hagyva hajtott át a kereszteződésen a Volkswagen sofőrje és ütközött a belváros felől érkező Audival.

A szombathelyi Falunagy utcában tartott a Jégpince út felé egy Volkswagen személyautó. A II. János Pál Pápa körút kereszteződésénél a sofőr figyelmetlenül, az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére hajtott be a kereszteződésbe és ütközött a belváros felől érkező Audival.

A Volkswagen vezetője figyelmetlenül hajtott be a kereszteződésbe

Az ütközéstől az Audi megpördült, járdára sodródott és az oldalával fának ütközve állt meg. Gyalogos szerencsére nem várt átkelésre a kereszteződés ezen részén.

Fának sodródott az Audi, miután VW hajtott az oldalába

A vétlen sofőrt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították, a VW-ben senki sem sérült meg.

A balesetet okozó fiatalember elismerte a felelősségét. Az utcában lakóktól megtudtuk, hogy az elmúlt években már legalább tíz hasonló baleset történt, amióta megszűnt a Jégpince útnál felállított fizikai útzár. (Egy nagyon hasonló balesetről szóló beszámolónk itt olvasható, akkor szintén Audit perdített ugyanennek a fának VW ugyanebben a kereszteződésben.) A Falunagy utcában közlekedők gyakran fékezés nélkül hajtanak át a kereszteződésen.

jp5

Ugyan a balesetben nem játszott szerepet, de érdemes megemlíteni, hogy a sofőröket egy teljesen kifakult tábla hivatott figyelmeztetni arra, hogy elsőbbséget kell adniuk.

Kifakult tábla a kereszteződésben

A tábla ugyan az alakjáról is felismerhető, de mégis kívánatos a cseréje. A környéken élők burkolati jelet is örömmel látnának, ami felhívná a figyelmet arra, hogy a kereszteződésben elsőbbséget kell adni a körúton közlekedőknek.

jp7

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.