Barion Pixel
Szerző: BRFK /112Press 2021. április 13.

Videó: Így lopott kézből telefonokat az 1-es villamoson a 29 éves férfi

A villamos kamerái rögzítették a lopásokat, így jól megfigyelhető, milyen kevés időre van szüksége a tolvajnak a mobiltelefonok ellopásához. A nyomozók elfogták a férfit.

Három egymást követő napon is telefonokat lopott budapesti villamoson, illetve a villamosmegállóban a 29 éves B. László. A gyanú szerint a férfi 2021. március 26. és március 31. között az 1-es villamos vonalán szemelte ki áldozatait. Először egy 16 éves lány kezéből kapta ki a telefont és gyorsan leugrott a járatról, majd elmenekült. A férfi  ezzel a módszerrel még legalább háromszor szerzett telefont.

A kőbányai nyomozók a személyleírások és kamerafelvételek alapján pár napon belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit, majd végigjárták a Népligetet és az 1-es villamos vonalát. A rendőrök B. Lászlót április 9-én a Könyves Kálmán körút és a Vajda Péter utca kereszteződésénél megtalálták és elfogták.  

Villamosmegállóban is lopott a férfi

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit 2 rendbeli lopás bűntett és 2 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.

Nem csak idős és fiatal nőktől, de felnőtt férfitől is lopott a 29 éves tolvaj

A tömegközlekedési eszközökre felszerelt kamerák ezúttal is segítették a rendőröket az elkövető azonosításában, de az utasok is tehetnek azért, hogy megnehezítsék a bűnözők dolgát.

Gyors mozdulattal kapta ki áldozata kezéből a telefont a tolvaj

Az okostelefonok operációs rendszerei támogatják a telefon felkutatását, amennyiben azt engedélyezte korábban a tulajdonos.  Ehhez bekapcsolt helyazonosítóra (GPS) van szükség.

Kézből lopott telefonokat az 1-es villamoson egy férfi

Szánjon időt a telefonja biztonsági beállításaira, hogy nagyobb eséllyel visszaszerezhesse a készülékét és a rajta tárolt adatokat! Ne feledje, egy védelem nélküli telefonnal a tolvaj hozzáférhet az email fiókjához, fényképeihez, videóihoz, a telefonon beállított alkalmazásokkal pedig akár a bankszámlájához is.

A telefon és email fiók párossal a csalók könnyen meg tudják változtatni a jelszavait és az Ön nevében követhetnek el bűncselekményeket.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.