Szerző: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. május 25.

Videó: autókerék tolvajokat fogtak el a soproni rendőrök

Az autók kerekeit leszerelték és téglára tették a járműveket. Több városban „dolgoztak” a tolvajok, Körmenden, Szombathelyen, Sopronban és Győrben is okoztak bosszúságot és kárt az autótulajdonosoknak.

A soproni rendőrök elfogtak két ajkai férfit, akik gépjárművek kerekeit lopták el. A Soproni Rendőrkapitányság nyomozást folytat B.-H. Sándor 29 éves és Cs. Gergő szintén 29 éves ajkai lakosok ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Elfogták az autókerék tolvajokat Ajkán

Körmenden, 2017. május 6-ára virradó éjjel ismeretlen elkövetők egy parkoló személygépkocsi kerekeit tulajdonították el úgy, hogy azokat szakszerűen leszerelték és a járművet téglákkal támasztották alá. A rendőrségre érkezett bejelentés 2017. május 7-én arról, hogy az előző nap éjszakáján ismeretlen tettesek Sopronban, a Balfi úton lévő parkolóban álló két személygépjármű kerekeit ellopták. Hasonló módon vitték el Szombathelyen, 2017. május 21-én éjjel annak a két járműnek a kerekeit is, amelyeknek a tulajdonosai reggel szembesültek a károkozással.

Elfogták az autókerék tolvajokat Ajkán

A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy az elkövetők béléstestekkel, illetve téglákkal pakolták fel a kocsikat, így szerelték le azok kerekeit. Az egyik gépjármű hátsó kerekei helyére tett téglák eltörtek, így az autó hátulsó karosszéria eleme a betonon állt.

2_1263

A soproni nyomozók adatgyűjtést és tanúkutatást követően beazonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőit, akiket 2017. május 23-án Ajkán elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra.

Elfogták az autókerék tolvajokat Ajkán

A nyomozók a 29 éves B.-H. Sándort és társát Cs. Gergőt lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottak kihallgatásukkor elismerték a bűncselekményeket és bevallották, hogy nemcsak Sopronban, hanem Szombathelyen, Körmenden és Győrben is loptak hasonló módszerrel autógumikat.

Elfogták az autókerék tolvajokat Ajkán

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.