Barion Pixel
Szerző: Fejér Megyei Főügyészség 2018. március 05.

Szombathelyi biztonsági őr kapcsolta le a bolti tolvajokat – luxus autóval járták az országot

Parfümöket és kozmetikai cikkeket lopott egy páros országszerte, Szombathelyen ért véget a bűncselekmény sorozat. A tolvajok ellen vádat emelnek, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványoz ellenük az ügyészség.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a harmincas éveiben lévő férfi és nő ellen, akik a vád szerint 2017. augusztusában az egyik illatszereket is árusító üzlethálózat boltjait járták végig országszerte, és azokból márkás illatszereket tulajdonítottak el 1,5 millió forint értékben.

A vád szerint a munkahellyel nem rendelkező vádlottak élettársak, akik 2017. augusztusában megállapodtak abban, hogy megélhetésüket részben azzal biztosítják, hogy az egyik illatszereket is árusító üzlethálózatnak az ország különböző városaiban lévő üzleteiből tulajdonítanak el márkás parfümöket és egyéb szépségápolási cikkeket, majd azokat a bolti vételár 60%-áért értékesítik.

A vádlottak egy prémium-kategóriájú autóval járták be az országot, és az üzletlánc tatabányai, soproni, budapesti, hatvani, miskolci és szombathelyi drogériáiból eltulajdonítottak összesen mintegy 1,5 millió forint értékű parfümöt és egyéb kozmetikai cikket úgy, hogy egyikük a kosarába rakta a kiválasztott illatszereket, majd az üzletek különböző részein a társa kicsomagolta és kivette azokat az áruvédelmi eszközzel ellátott dobozukból és a termékeket a táskájába rejtette, majd fizetés nélkül távoztak.

Az ellopott kozmetikumokat budapesti albérletükbe vitték, és azokat értékesítették.

A bűncselekmény sorozatot addig folytatták, míg Szombathelyen az üzlet biztonsági őre tetten érte őket.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakat folytatólagosan, nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, és velük szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.