Szerző: 112Press 2018. december 20.

Videó a pósfai teherautó tűzről - nem egy óra alatt értek ki a tűzoltók

A Facebookon terjedő rémhír szerint 1,5 óra alatt értek ki a tűzoltók Pósfára, a videóban egy, majd háromnegyed óra hangzik el.

***A videó elejét a Facebook élő-videó készítőjének kérésére töröltük. A hajnali helyszínen elhangzottak nem feleltek meg a valóságnak, ahogyan arra cikkünkben is felhívtuk a figyelmet. Sajnáljuk, hogy törölnünk kellett, mert tanulságos volt. ***
 
Teherautó égett Pósfán - Fotó: Katasztrófavédelem
 
Ahogyan arról korábban már beszámoltunk kiégett egy teherautó hajnalban Pósfán, a 86-os főúton. A tűzesetet Simon Tamásné élőben mutatta a Facebookon.
 
 
Ebben a videóban elhangzik (és a címe is ez), hogy a sofőr már háromnegyed órája hívta a tűzoltókat, illetve hogy egy óra elteltével értek ki. Ezt a vonalat vitte tovább F.K., aki már azt írta, hogy szégyen a tűzoltókra, hogy másfél óra alatt értek ki a helyszínre.
 
Tejtermékeket szállító teherautó égett ki Pósfán - Fotó: Tánczos Mihály
 
Információnk szerint a sofőr 3:11-kor tárcsázta a segélyhívót, az adatok egyeztetése után futott be a riasztás a tűzoltókhoz,  Sárvár I. pedig 3:38-kor érkezett a tűzeset helyszínére.
 
Teherautó égett Pósfán - Fotó: Katasztrófavédelem

Úgy tudjuk, hogy a teherautóból folyt a gázolaj, ez gyulladt meg a járó motorú gépjárműnél és a videón is látszik, hogy az árokba folyt üzemenyagtól a házfalig csapnak fel a lángok.

Teherautó égett Pósfán - Fotó: KatasztrófavédelemTejtermékeket szállító teherautó égett ki Pósfán 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.