Frissítve: 2013. július 31.

Hatan ültek a kigyulladt autóban Szombathelyen

A VW Transporter menet közben gyulladt ki, szerencsére személyi sérülés nem történt.

Egy Volkswagen Transporter tartott Szombathelyen a Rohonci úton a belváros irányába, amikor a sofőr benzinszagot érzett. Egy útkereszteződésben megfordult hogy félreálljon, de ekkorra már füst is jött a motorháztető alól. Megálltak az út szélén és a motorháztető felnyitásakor már nagy láng csapott ki a motortérből.

A férfinak már csak arra volt ideje, hogy a feleségével együtt az autóból kimentsék a bent utazó négy gyereket és hívják a tűzoltókat, akik gyorsan a helyszínre érkeztek, de sajnos az autó motortere és az utastér első része így is teljesen kiégett. A húsz éves autó néhány évvel ezelőtt teljes felújításon esett át, tulajdonosa nagy becsben tartotta és sokat költött a karbantartására is. A tűzben szerencsére senki nem sérült meg, de jelentős az anyagi kár.

A tűzoltók azt javasolják, hogy amennyiben nagyobb füstöt látnak a motortérből, minél hamarabb hívják a tűzoltókat, és az lenne a legszerencsésebb, ha minden autóban lenne tűzoltó készülék, amivel a kialakuló tüzet az elején még magunk is meg tudjuk fékezni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.