Frissítve: 2013. augusztus 01.

Kiégett a kamion pilótafülkéje Tormásligetnél

A faforgácsot szállító sofőr füstszagot érzett, kiszállt megnézni, mi okozhatja, mire pillanatokon belül lángba borult az egész kabin.

Nyolcvan köbméter faforgácsot szállított egy Csepreg felé tartó magyar kamion. Tormásligeten áthaladva a sofőr füstszagot érzett. Akkor még arra gondolt, a kerékkel történhetett valami. Biztonsági okokból kigurult a településről és megállt.

A pilóta, Sobor Csaba úgy tűnik jól döntött, amikor nem a falu közepén állt meg. Ahogy kiszállt a járművéből a pilótafülke azonnal lángba borult. Már a poroltót sem tudta elővenni. A csepregi tűzoltók percek alatt a helyszínen voltak, de a kabin már menthetetlen volt. Az időközben kiérkező szombathelyi tűzoltókkal együtt az út két oldalán álló gabonatábla megmentésén fáradoztak a tűzoltók és sikerült megakadályozniuk azt is, hogy a több tonnát nyomó faforgács begyulladjon.

Személyi sérülés nem történt a tűzben, az anyagi kár azonban jelentős. A kamion mellett álló fa a koronája tetejéig megpörkölődött és az aszfalt is megolvadt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.