Szerző: Fővárosi Főügyészség 2021. április 14.

Vonyító kölyökkutyákat és kecskét szállított zsákokba csomagolva a férfi - vádat emeltek az állatkínzó ellen

Egy biztonsági őrnek tűnt fel a platón szállított különös szállítmány. Nem a fejét vakarta, hanem megállította az autót és a sofőrt visszatartotta a rendőrség kiérkezéséig. A zsákok élő labrador kölyökkutyákat és egy kecskét rejtettek. Az állatok fuldokoltak a sűrű szövésű zsákban.

A vádirat szerint a vádlott - egy 55 éves férfi - 2020. július 26-án délután a XV. kerület, Szentmihályi úton lévő körforgalomnál közlekedett az általa vezetett gépkocsival, amely egy nyitott platós utánfutót vontatott.

Az utánfutón a vádlott bálamadzaggal összekötözött lisztes zsákokban öt labrador fajtájú kölyökkutyát, és egy kecskét szállított. A férfi az állatokat külön-külön egy-egy zsákba rakta bele, a zsákok száját szorosan összekötötte, és a madzagokkal a zsákokat az utánfutó oldalához rögzítette.

A zsákokba csomagolt kutyák ugatására egy XV. kerületi áruháznál biztonsági szolgálatot teljesítő őr figyelt fel, aki a vádlottat megállította, értesítette a rendőröket, majd a kiérkezésükig a vádlottat a helyszínen tartotta.

Öt labrador fajtájú kölyökkutya és egy kecske volt a kocsi utánfutóján zsákokban

A rendőri intézkedés során az áruház parkolójában az állatokat kivették a zsákokból, és azokhoz állatorvost hívtak.

Az állatok a szállításuk alatt folyamatos sérülésveszélynek voltak kitéve, emellett a sűrű szövésű lisztes zsákon keresztül a légzésük is akadályozott volt, amit súlyosbított az is, hogy az oxigénigényük az utazási stressz, valamint a hőség miatt fokozott mértékű volt.

Egy biztonsági őrnek tűntek fel a platón lévő különös szállítmány

Az állatok szállításának módja és a szállítási körülmények alkalmasak voltak arra, hogy az állatok pusztulását okozzák. Az utazás alatt az állatok fokozott mértékű szenvedésnek voltak kitéve.

A vádlottal szemben a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség állatkínzás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A kerületi ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben büntetővégzéssel börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását próbaidőre függessze fel.

 - Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.