Barion Pixel
Szerző: Veszprém MRFK 2018. október 29.

Egy murvabányanál bukott le az állatkínzó hat kiskutyával

Még éppen időben vizsgálták át annak a 69 éves férfinak a kocsiját nyáron, aki hat kiskutyát tartott a csomagtartójában. Állatkínzás vétség elkövetése miatt indult nyomozás vizsgálatát fejezték be a balatonalmádi rendőrök egy 69 éves veszprémi férfival szemben.

2018. június 3-án délután Balatonalmádi külterületén, egy murvabánya közelében a járőrök ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit és annak vezetőjét. A férfi elmondta, hogy a római romokat szerette volna megnézni, de nem tudta pontosan, hogy merre keresse.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A gépjármű átvizsgálásakor az intézkedő járőrök a túlmelegedett poggyászterében, egy dobozban hat elgyötört kölyökkutyát találtak.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A fellelt állatokat vízzel hűtötték, közben folyamatosan az állatorvossal egyeztettek. A tünetek alapján az állatok hőgutát kaptak, amelyből a gyors segítségnek és későbbi szakellátásnak köszönhetően felépültek.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi rendőrök állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a férfit, aki beismerő vallomást tett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.