Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. március 04.

Videó a körmendi baleset helyszínéről - kézlabdázók Ford kisbuszával ütközött egy Kia

Videónkban megmutatjuk a vasárnap esti baleset helyszínét és elmondjuk, hogy lehetőség szerint miért kell kerülni a kormányrántást a hasonló szituációkban.

A 86-os főúton vadkikerülés után történt balesetről már részletesen beszámoltunk. Most videón is megmutatjuk a helyszínt és egy kiegészítést fűzünk még a tegnap leírtakhoz.

---Kérjük, iratkozzon fel Youtube-csatornánkra! Köszönjük!---

A magas töltés tetején futó főúton álló állatot többen is látták, nem a balesetet okozó sofőr találta ki. Hasonló esetekben mi azt javasoljuk, hogy a vadat észlelő sofőr fékezzen és tartsa a sávjában a járművet akkor is, ha már nem tud megállni az állat előtt. Így a legkisebb az esélye annak, hogy a járművezető és az utasai, illetve más közlekedők megsérüljenek.

Kia ütközött Ford kisbusszal Körmend határában a 86-os főúton

Tudjuk, hogy adott szituációban egy pillanat alatt kell dönteni és senki sem szeretne anyagi kárt a járművében, illetve az állatot sem akarják elütni, de van, amikor két rossz közül kell választani. Ebben a videóban a nagyobb rosszra láthatunk példát, de hozzátesszük, hogy végződhetett volna lényegesen rosszabbul is, már akkor is, ha a kisbuszban ülők – a magyar népszokásnak megfelelően – nem kapcsolják be a biztonsági öveiket és az ütközéskor előre zuhannak.

Kia ütközött Ford kisbusszal Körmend határában a 86-os főúton

Mi azt kérjük a járművezetőktől, hogy néhányszor gondolják át vezetés közben, hogy mit tennének, ha váratlanul egy vad ugrana eléjük az úttestre féktávolságon belül. 

Kia ütközött Ford kisbusszal Körmend határában a 86-os főúton

Pörgessék végig fejben, hogy mi történik akkor, ha az autójuk egy maximum néhány mázsás rugalmas testtel ütközik és mi történhet ha ehelyett egy 60-110 km/órás sebességgel érkező, esetenként több tonnás szerkezettel, vagy út közelében álló fával, betonáteresszel ütköznek, esetleg a jármű többször átfordul a tetején.

Kia ütközött Ford kisbusszal Körmend határában a 86-os főúton

Mi már láttunk példát arra, amikor egy úttestre ugráló nyúl miatt okozott halálos balesetet egy sofőr, aki félrerántotta a kormányt, hogy ne üsse el az állatot. A nyuszi ugyan megmenekült, de milyen áron… A mostani, Körmend melletti balesetnél az őz nem sérült meg.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.