Szerző: 112Press 2019. november 02.

Kézifékkel akarta kikerülni a nyulat - tetejével ütközött villanyoszlopnak egy Renault Rábapatynál

Jákfa felé haladt tempósan egy Renault személyautó, amikor az autó elé nyúl szaladt. A sofőr behúzta a kéziféket, aminek látványos, de korántsem váratlan eredménye lett.

 

 
 
A sitkei balesettel egyidőben borult a tetejére egy Renault személygépkocsi Rábapaty és Jákfa között, így erre a helyszínre másik sárvári tűzoltóegység érkezett, hogy a járművet kerekeire állítsák és áramtalanítsák, valamint megszüntessék az útakadályt. Erre azonban kicsit várni kellett, mivel a fején vágott sérülést szenvedett sofőr nem akart elmenni a mentőkkel, így meg kellett várni a mentőorvost, aki kimondta, maradhat-e a helyszínen a jármű vezetője?
 
DSC_0181
 
A baleset - ha valóban úgy történt, ahogy az utas elmondta - nem hétköznapi.  A Renault "laza tempóban" tartott Jákfa felé, az utas egy esti rendezvényre igyekezett, dolgozni. Rábapaty után egy nyúl szaladt az útra, a sofőr pedig a kikerülés egy alternatív változatával kísérletezett, berántotta a kéziféket.
 
DSC_0169
 
A Renault sodródni kezdett, először a menetirány szerinti bal oldal felé, majd jobbra, letért az útról, az árokparton "leszúrta az orrát",  a levegőbe emelkedett a hátulja, majd a tetejével nekiütközött egy villanyoszlopnak, amiről lefordulva a tetején állt meg.
 
DSC_0168
 
Rábapaty szélén ezzel egy időben elment az áramszolgáltatás, az összefüggéseket nem nehéz meglátni.
 
DSC_0186
 
A tetejére borult autóban ülők nem estek pánikba, a nyúl megmenekült, nekik sem esett komoly bajuk, így az utas a behorpadt tetőn hátrakúszva kirúgta az ablakot és kimásztak a szabadba, a tűzoltóknak így nem kellett senkit kiszabadítaniuk a járműből. Az E.On és a Magyar Közút emberei is gyorsan a helyszínre értek, a helyszínelők a sitkei baleset helyszínéről indultak és a mentők is pár perc alatt kint voltak Sárvárról a mindenszentek estéjén történt baleset helyszínén.
 
DSC_0161
 
Az elmondottakat nem cáfolja egy szemtanú elmondása, aki azt állította, hogy a Renault nagy sebességgel előzte meg a járművét egy korábbi kanyarban.
 
clDSC_0170
 
A mentőorvosra várakozás közben érdekes párbeszéd ütötte meg a fülünket. Az utas és egy rendőr beszélgetett nyugodt hangon, ám némi rejtett feszültség kiérződött a rendőr hangjából. A két fél korábbról már ismerte egymást, a fiatal férfi ugyanis már többször menekült a rendőrök elől autóval, volt, amikor sikeresen.
 
DSC_0172
 
Kérdésünkre, hogy erre büszke-e, azt a választ kaptuk, hogy így hozta a sors. Ha ő vezet, akkor a rendőröknek nincs sok esélyük. Egyszer például úgy rázta le a zsarukat, hogy azok nem tudtak a nyomába érni a Ladájának, amikor az vakmerően lerobogott a Rába töltésén. Ez már régebben volt, a fiatalember most elmondása alapján azon van, hogy jó útra térjen és tervei szerint vezetői engedélyt is szerez, ha lesz rá lehetősége, mert a rendőrök valamiért utaznak rá.
 
DSC_0175
 
Hitetlenkedve rákérdeztünk a kézifékes nyúlkikerülésre, megemlítve, hogy ez elég életszerűtlennek hangzik, de a férfi megerősítette, hogy ez történt. Hozzátette, ha ő vezet, akkor sikerült volna.
 
A fiatalok úgy tűnik nem csak a vezetéshez állnak hozzá lazán, a jármű papírjai is ezt a könnyű életfelfogást hirdetik. A jármű saját készítésű adásvételi papírján ugyanis információnk szerint a vevő írt alá a tanúk helyett is, mert tanúk nem voltak. De legalább a saját nevét írta.
 
DSC_0192
 
Közben eldőlt, hogy a sofőr maradhat a helyszínen, a tűzoltók pedig kerekeire állították a Renault-t, aminek így láthatóvá vált a teteje. Az autóban ülőknek hatalmas szerencséjülk volt, hogy nem szétnyílt koponyával kellett kivágni őket az autóból. Megérkezett az E.On daruskocsija is és megkezdődött az áramszolgáltatás helyreállítása és valószínűleg egy nyúl is elégedetten tisztogatta a füleit a mancsával egy bokor alatt. Ha el tudná makogni az erdő állatainak, hogy aznap egy repülő autó vadászott rá, biztosan nem hinnének neki. Már ha valóban így történt.

Kézifékkel akarta kikerülni a nyulat - tetejével ütközött villanyoszlopnak egy Renault Rábapatynál 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.