Barion Pixel
Szerző: MH/112Press 2022. június 18.

Videó: Katonai menetoszlop haladt át Vas megyén - előre figyelmeztetett a Magyar Honvédség

Katonai menetoszlop haladt át Vas megyén 2022. június 16-án. A konvojra és hozzávetőleges útvonalára a Magyar Honvédség a honlapján is felhívta a figyelmet. Ilyesmire az elmúlt években is bőven volt példa, ezért mi azt kérjük, hogy a közösségi oldalakon ne drámai hangon számoljanak be a látottakról. A Facebookon valaki azt írta, hogy „egy csomó tankot vittek a 86-oson fekete rendszámú teherautók”.

Videónkban olvasóink is összeszámolhatják, hogy hány nagy tűzerejű fegyverekkel ellátott, páncélozott lánctalpas harcjárművet szállítottak a konvojban. Aki nem szeret számolni, vagy nincs türelme megnézni a videót, annak eláruljuk: egyet sem.  A fekete rendszámban sincs semmi rendkívüli, belga katonai rendszámról van szó.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Katonai menetoszlop haladt át Vas megyén

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

Katonai menetoszlop haladt át Vas megyén

Kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

Katonai menetoszlop haladt át Vas megyén

Ezt egyébként célszerű akkor is megtenni, ha közel és távol nincs katonai szállítmány.

Katonai menetoszlop haladt át Vas megyén

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét köszönik – áll a Magyar Honvédség közleményében.

Katonai menetoszlop haladt át Vas megyén

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.