Barion Pixel
Szerző: honvedelem.hu 2021. május 16.

Katonai menetoszlopokra kell számítani - június közepéig tart a gyakorlat

Május 17-től katonai menetoszlopokra kell számítani a hazai utakon. Nemzetközi gyakorlatot tartanak Magyarországon május 22. és június 12. között a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterének (Újmajor, Hajmáskér, Körös-hegy, Bakonykúti és Újdörögd) térségében.

A gyakorlat előkészítése érdekében május 17-én a megszokottnál nagyobb csapatmozgásra és katonai gépjárműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalakon:

  • Debrecen, Kossuth Laktanya –Debrecen, Balmazújvárosi út - M35 elkerülő út - M35 autópálya - M3 autópálya - M31 autópálya - M0 körgyűrű - M7 autópálya - 71. sz. út - 710 sz. út - 72. sz. út - 8. sz. főút - Veszprém északi körút - Újmajor,
  • Hajdúhadház, Vay Ádám Kiképző bázis - Hajdúhadház, Hunyadi út - Hajdúhadház, Bocskai tér - Hajdúhadház, Kossuth utca - 4. számú főút – M35 elkerülő út - M35 autópálya - M3 autópálya - M31 autópálya - M0 körgyűrű - M7 autópálya - 71. sz. út - 710 sz. út - 72. sz. út - 8. sz. főút - Veszprém északi körút - Újmajor.

A menetoszlopokon kívül a gyakorlat teljes időtartama alatt lehet számítani katonai járművek megjelenésére az érintett útvonalakon.

Katonai menetoszlopok felbukkanására kell számítani - Fotó: honvedelem.hu

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kisérőjárművek biztosítják. Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

A lakosság megértését és türelmét köszönik.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.