Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. február 19.

Videó: Katonai járművek elszállítása Szombathelyről - Tápiószecsőre kerülnek az eddig kiállított darabok

Katonai konvoj indult szerdán délelőtt Tápiószecsőre Szombathelyről. A szabadtéri katonai eszközkiállítás három járművét szállították el.

A Magyar Honvédség járműve zárta le szerdán délelőtt a szombathelyi Aréna utcát, ahová katonai szállítójárművek érkeztek.

 
Rövid idő alatt három gépjármű került trélerre. Egy VS FUG (vegyi- és sugárfelderítő úszó gépkocsi) ami a vegyvédelmi csapatok fő eszköze volt.
 
DSC_9941
 
Elszállításra került egy rádiós Volga is. Ilyet a miniszter és helyettese, a hadseregparancsnok és vezérkari főnök használt, az ő kommunikációjukat segítette elő mozgó rádiós vezetési pontként.
 
DSC_9948
 
Szintén kigördült az Aréna utca 8. szám alatti szabadtéri kiállítás udvaráról egy olyan rádiós gépkocsi, ami a csapatok és a hadseregtörzs kommunikációját segítette fő rádiós vezetési eszközként
 
DSC_9959
 
A munkálatoknál az MH 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj katonái is segédkeztek.
 
A Hadtörténeti Intézet és Múzeummal kötött bérleti megállapodás lejárt, ezért szállították el Szombathelyről Tápiószecsőre az eddig szabadtéren kiállított eszközöket.
 
ke1

 

A katonatörténeti kiállítás megújulva, újra rendszerezve 2020. áprilisában ismét megnyílik a látogatók előtt. Címe: Szombathely,  Aréna utca 8.

 

Katonai eszközök elszállítása Szombathelyről - 2020.02.19.
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.